Ez mennyire igaz?
Ez egy hülyeség! Hol van nekünk édesvíz készletünk? Eddig csak termál- és gyógyvizet hoztak felszínre,iható vizet nem.Pestet is a Dunából látják el vízzel. Folyó pedig másutt sokkal több van.
Hogyan szállítanák el a kitermelt vizet? A felhozatal,palackozás,szállítás nagyon sokba kerülne. Nem érné meg senkinek. Akkor már a tengervízből is előállíthatnak ivóvizet. Az sem kerülne többe és egyszerűbb is lenne.
Kicsit gondolkozni is kellene,nem elhinni minden ostobaságot.
Nem hülyeség! Magyarország területe alatt (főleg a Dunántúlon) annyi édesvíz van a kőzetekben, hogy némi szervezéssel és munkával (és persze nagy nehézségek árán a fúrások miatt) akkor sem lenne katasztrófa, ha mondjuk nagyon gyorsan az összes felszíni víz mérgezővé válna. Ezzel szemben sok európai országnak ez a végét jelentené.
Viszont ezt a lehetőséget eladni nem olyan egyszerű, hasznosítani - a lakosság erős érdekei mellett, de ellenében - pedig szinte lehetetlen. Ezért, bár vannak ilyen piszkos ügyek, kétségbe esni nem érdemes. De figyelni igen.
"amikor egy államtitkártól származó információhoz jutottam a magyarországi édesvízkészlettel kapcsolatban..."
Ez nem bizonyít semmit, mindenki azt ír le, amit akar.
Hiteles forrás nélkül miért hinnénk el bármit?
De ha már víz, azt nem szabad elfelejteni, hogy folyóvizeink NEM Magyarországon erednek minimális mennyiségtől eltekintve.
Szóval hiába a sok víz, akkor is ki vagyunk szolgáltatva a szomszédainknak, ha esetleg beüt a krach, és tényleg drasztikusan lecsökken az ivóvíz.
"Becslések szerint édesvízkészletünk 200 millió ember ellátására alkalmas"
Ez marha szépen hangzik, de a réteg és egyéb vizek ELFOGYNAK, ha elkezdjük kitermelni. Tehát meg kéne mondani, hogy hány évre elég ennyi embernek. Mert olyan gyorsan nem termelődik újra, ahogy kitermeljük...
Nem szabad elbagatellizálni ezt a helyzetet, higgyétek el!
http://www.youtube.com/watch?v=wimMXXHYMrk
http://www.youtube.com/watch?v=lgbcZL_rZgQ&feature=relmfu
Lassan már csak ez az egy kincsünk marad, legalább erre kellene vigyáznunk nekünk magyaroknak.
Ez nem bagatellizáció.
Egyszerűen biztos forrás nélkül az ember ne higgyen el semmit.
És én kritikus vagyok, ha egy cikkben nyilvánvaló hülyeséget írnak az mindig gyanússá teszi az egészet.
Én továbbra is valószínűbbnek tartom az olaj miatt háborút, mint a víz miattit. A gondolatmenetem egyszerű: olajból lehet ivóvizet csinálni (tengervíz sótalanításra gondolok), de fordítva nem.
Ahol van elég energia, (és a közelben tenger) ott mindig lesz elég ivóvíz is.
Attól meg felesleges parázni, hogy ha eladsz egy vízművet vagy egy vízszolgáltatót egy külföldi cégnek, az majd elviszi innen a vizet. Talán nem is lenne törvényes, de nincs is semmi oka rá, hogy elvigye. Miért fizetne órási szállítási költségeket, ha helyben is el tudja adni. (Az más kérdés, és tényleg nem a tudomány rovatba való, hogy ez anyagilag mennyire fáj a magyar háztartásoknak)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!