Aki ért hozzá, esetleg szakmabeli, az elmagyarázná, hogy mi ennek a leletnek a jelentősége?
gy kétmillió évvel ezelőtt élt, fiatal, feltehetően 9-13 éves emberelőd (hominida) csontjairól van ugyanis szó. A fiatal egyed az Australopithecus sediba nevű fajhoz tartozik, amelyet nemrég fedeztek fel, és amely felfedezői szerint a Homo nemzetség őse lehet.
Ez azt jelenti hogy egy ösköri ember csontja/csont része van benne.A fiatal embernek nem tudom nevezhetö élölény Homo nemzetség őse lehet.
15 éves vagyok és megértetem
ma 21:22
Értelmezni én is tudom. Azt magyarázza már el valami szakértő vagy a témában járatos, hogy ennek mi a jelentősége a szakmában? Csak azért, mert eléggé hype-os címe volt.
Igen, ez hype. De különben a kutya sem olvasná el.
Lényegében arról van szó, hogy egy rendkívüli épségű és teljességű emberős csontváz került elő (ez önmagában is ritka felfedezés, nem gyakori az ilyen), és bizonyos jellegeket meg tudtak rendesen vizsgálni. Ezek alapján az eddigi "törzsfánkat" lehet, hogy át kell írni, mert a Homo habilis helyzete megváltozott. Ez elég jelentős tudományos szempontból, ha valóban beigazolódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!