Mi a haszna a világegyetemnek?
lebegnek a bolygók a végtelen térben.Ha nem lenne ember,akkor ez soha nem derült volna ki,és haszontalan lenne a létezésük?Mert valljuk be minek van,és miért született meg?Valami miatt csak ki alakult nem?
Vagy az emberiség előtt volt valami teljesen más életforma ami kialakította,mert van valami fontos a létezésükben?
Talán a mi létezésünkről is más felsőbbrendű életforma tehet?
Figyelnek minket,mint mi a halakat az akváriumban : )
igen én is így gondolom,hogy biztos van több millió földhöz hasonló bolygó,aminek a hold és a nap állása kedvező az élet kialakulásához!
Lehet,hogy valamelyiken az őskor a jelen!
Valamelyiken meg star wars-hoz hasonlóan élnek!
Nézzenek oda...eltűnt a választ, amit ide írtam.
Na még egyszer, hátha valami félreértés történt. :)
Az anyagi világegyetem haszna, hogy az emberi elmének legyen tapasztalata, hogy tudja magát viszonyítani így "én"-né válva. A folyamatosan változó világegyetem haszna, hogy észrevehető legyen az, ami Önmaga változatlan és teljes...az, ami valójában létezik.
üdv
27/F
LastOne.Left
Kinek-minek a számára?
A haszon fogalmát az ember találta ki. Ebből következően az a világegyetem haszna, hogy van hol léteznie az embernek.
Ha vannak máshol is tudatos lények, nyilván ők is kitaláltak valami hasonlót. Ha arra is kíváncsi vagy, javaslom, kérdezd meg őket.
Nem neked volt egy pont ugyanilyen kérdésed pont most? Poénkodsz?
Alapvető hiba az ember szemszögéből kiindulni. Mi haszna van annak hogy "kiderül" hogy milyen a világ, ahogy írod? NEKÜNK hasznos. De hogy a te fejedben van egy modell, az így hogy van is csak nekünk hajt hasznot. Miért kéne az univerzum többi részének érdekelnie?
Még az az állításod is hamis lenne, hogy ennek az élet szempontjából lenne valami nagy jelentősége. Egysejtűek, növények tökéletesen elvannak bármiféle mélyebb tudás nélkül.
Nem is tudom megérteni, valaki hogy juthat ilyen nyakatekert logikára, hogy az univerzumnak valami saját preferenciával kellene rendelkeznie, ami -csodák csodája- egyezik az emberével. Vallásnál sem értem, amikor az emberek azt magyarázzák, hogy a morális kérdéseknek (ne paráználkodj, ne ölj stb.) valami emberek hiányában is fonts dolognak kellene lennie. Azért léteznek, mert ezeket a szabélyokat találtuk, amik alapján a mi társadalmunk jobban működhet. Ha teszem azt, egy varánuszgyík lennél, akkor nem csak természetes viselkedés lenne, hogy néha megeszed egy-egy gyerekedet, és megharapsz és megölsz minden más állatot a környéken, hanem még a faj szempontjából helyes és szükséges is.
Az a fajta logika, hogy "az ember a legtökéletesebb, de ha nem létezne akkor nem lenne ami tökéletes legyen, tehát az ember valamilyen magasabb célból létezik", olyan körkörös állítás, ami saját magát próbálja bizonyítani, következésképpen logikailag értelmetlen.
Mégis,millió tudóst érdekli a kérdés.
Te nem tudod,nem a te hibád.
Engem nem az érdekel amit írtál,nem a kérdésre válaszoltál!
a világegyetem egy perdület, egy őrült, önmagát fenntartó mozgás
haszna: játszol benne, amit akarsz, a végén úgyis veszíteni fogsz
lehetséges, hogy az emberiség táplálkozási céllal lett létrehozva, megalkotva
(olyan táplálék vagyunk, ami már egy bizonyos fokú állati-félállati tudattal rendelkezik)
(nem probléma, ha az alkotó (előállító) sokkal magasabb rendű)
(mi is így vagyunk pl. a növényekkel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!