LUNA 60-as távcsövet hogyan kell beállítani? Homályos a kép.
Figyelt kérdés
Kezdő vagyok. A holdat próbáltam először megfigyelni, de a kép, bárhogy fókuszáltam homályos volt. A keresőtávcsőben beállítottam célkeresztbe a holdat, de a főtávcsőn nem láttam semmit. Nem tudtam élesíteni a fókuszáló gombokkal.2012. jún. 3. 10:42
1/1 anonim válasza:
nos első körben a keresőt és a fő műszert párhuzamosítani kell! Próbáld nappal egy távoli tárgyon. Eresz, torony stb mindegy. Legyen kb 500m re. A főműszerrel középre hozod, élesre állítod, majd a keresőt hozzáigazítod, hogy a két kép azonos legyen. Így este a keresőbe nézve ha a hold van, a főműszerbe is ott lesz. Szerintem ez lehetett a baj, vagy a lencsét összekented?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!