Kezdő vagyok még ezekben a csillagászati dolgokban, de nagyon kezdenek érdekelni. Ajánlana nekem valaki csillagászati távcsövet, amivel elég jól lehet látni az űr csodáit és a városnak a fényeit is?
ezek közül mind jó erre :)
Szerintem is, a városok fényeit fogod még utálni. :)
Most szakszerűtlen leszek az egyszerűség kedvéért. Alapvetően kétféle távcső van a tükrös és a lencsés távcső. A lencséssel, ha hosszabb fókuszú (ergó az eleje és a vége távol van egymástól) elsősorban bolygókat érdemes figyelni, a nagyobb átmérőjű, és/vagy rövidebb tükrös távcsövek pedig inkább a csillaghalmazok, galaxisok megfigyelésére optimálisak. Ha nagyvárosban laksz , ahol sok a fény az megint döntő tényező lehet. Csillagvaros.hu fórumon nálam sokkal okosabb emberek segítenek a tanácsokkal. Ne kapkodd el. Elsőre legyen egy jó binokulárod, az ígyis-úgyis kell majd egy nagyobb távcső mellé, meg másra is jó nem csak csillagászatra. De az éjszakai égbolton is sokminden megfigyelhető vele. (Androméda galaxis, fiastyúk, jupiter-holdakból legalább 2-3, Orion köd stb.) Szóval azt vegyél először, ha még nincs műszered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!