Az ember haja a végtelenségig nő?
Az a kérdés merült föl bennem hogy az ember ha nem vágná a haját a végtelenségig nőne e vagy mi?
A másik kérdés ami erről eszembe jutott az az hogy az állatok nem nyírják és azoknak mégis egyenletes hosszú a szőrük. Ez akkor most hogy van? Vagy miért?
Pista bá mond valamit...
Szóval úgy 6-7 évet bír egy hajszál átlagosan, utána kihullik. Helyette nő másik. Mindezt nem veszed észre, hisz nem egyszerre hullanak. Az új kishajszálak pedig a többi közt nem tűnnek fel.
Vannak persze tovább élő hajszálak is. Minden attól is függ, hogy az ember hogy él, mennyire kínozza a haját. Egészséges táplálkozásnál, ha nincs betegsége valakinek (gyulladások a szervezetben hajgyilkosok), és ha nem gyűrögeti a haját, nem sütögeti, nem festegeti, akkor sokáig megtarthatóak a hajszálak.
De aki mindig összetekeri, annak töredezni fog, ez is rövidíti pl.
Az is befoályásoló, hogy milyen gyorsan nő. Emberenként eltérő.
Akinek gyorsan nő a haja és vigyáz rá, annak bizony lehet földigérő haja is, de inkább csak fiatal korában. És akkor sem minden hajszála, tehát a vége valószínűleg ritkább...
A hajhagymák periodikusan működnek, így egy-egy hajszál csak kb. méteres lesz.
"Hosszú haja faron éri, az én szemem azt kíséri".
Nem, mert elkezd töredezni, majd magától le is törik a vége. Én pl. szerettem volna jó hosszúra (fenékig érő) megnöveszteni, de nekem hátközépnél nem nő lejjebb, eltört, elvékonyodott, csúnya lett, de hosszabb sajnos nem. :(
Szerintem mindenkinek van ilyen "határ", amit az ő haja még elbír - van, akinek ez akár földig érő is lehet.
De a végtelenségig nem nő.
Amikor az emberelődök fáról fára ugráltak, akkor nem volt hosszú hajuk. A fejen a szőr csak azután nőtt meg hosszúra, miután már kipusztultak alóluk a fák.
Nem nő a végtelenségig. Több, mint tíz éve nem vágattam hajat, és a fenekemig ér. Bár állítólag volt egy ind nő, akinek több méteresre nőtt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!