Ha a közeljövőben az emberiség rájönne az örök élet titkára, ti élnétek a lehetőséggel?
Én személy szerint nem akarok örökké élni, főleg ilyen világban, amilyenben most élünk...
Viszont ez az örök élet dolog számomra elég fura kérdés. Mert az oké, hogy megállítjuk a DNS-spirál másolódása következtében létrejövő rövidülést, de az még nem jelent örök életet, mert a betegségek, táplálék hiánya vagy egy erőteljes fizikai behatás könnyen végetvet egy emberi életnek. Mikor megnéztem anno a Hancock című filmet, arra jutottam, hogy ha ilyen képességem lenne, akkor elindulnék a világűrben csak úgy valamerre, megnézném hogy mi újság a világmindenségbe, elmennék a "végéig" :) mert ugye időm lenne rá :D
#3 Miért, mi baj van a mai világgal? Régen talán jobb volt? :D
Az emberi agy ilyen, szépíti az emlékeket. Pedig régen se volt semmivel se jobb, pont olyan káosz volt a világban, mint most. De ezt mindenki tudná, ha élt volna 100-200-300 évvel ezelőtt, vagy régebben... vagy csak szimplán gondolkodna. :D
Úgy érted, a sejthalál nem következne de, de továbbra is meghalhatnál rákban, szívrohamban, betegségben, balesetben, és így tovább?
Esetleg a személyiség digitális tárolására gondolsz, mint pl. Morgan "Valós halál" című regényében?
Hogy őszinte legyek, a várható költségekkel járó társadalmi feszültség, a túlnépesedésre és születésszabályozásra, a társadalmi megújulási képességre és elöregedésre gyakorolt hatások messze túl nagyok lennének ahhoz hogy egyáltalán elkezdjek a kérdés személyes-érzelmi vetületén gondolkodni. xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!