Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Azt hallottam, hogy a csapvíz...

Azt hallottam, hogy a csapvíz sokkal egészségesebb, mint a szánsavmentes ásványvíz. A szénsavmentes ásványvíz valóban kártékonyabb hatású az emberi szervezetre? Mi erről a vélemyényetek?

Figyelt kérdés
2009. jún. 17. 14:04
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Ez a női hormon dolog kutatási eredmény. Nehezebben is esünk teherbe, Csak én teszem hozzá, hogy a férfi meg metro.

De viszont a műanyag palack kb. ugyan ezt okozza. Épp a hormonokra hat. (lásd jegesmedvék nem-arányának változása)Úgy látszik, megoldja a Föld a túlnépesedést.

2009. jún. 19. 12:19
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
A napon hagyott palack víznek nem azért van rossz íze, mert feloldódott a műanyag, hanem mivel a víz szerves anyag, ezért ha sokáig áll, főleg napon, akkor a különböző mikroorganizmusok elszaporodnak és ettől lesz poshadt íze!
2009. júl. 16. 23:53
 23/26 anonim válasza:
Férjem műanyag mérnök, ő mondta, hogy a BPA (Bisphenol-A) palackok oldódási hőm.-e átlagban 40-50°C. Így bizony könnyen érezhetted a műanyag ízét az ásványvízben. Amúgy is van benne BPA, mivel a szállítás során így is úgy is eléri az említett hőmérsékletet. Egyébként ő nem hajlandó ásványvizet inni, valószínűleg tudja mi kerülhet bele a palack anyagából.
2009. szept. 9. 00:00
 24/26 anonim válasza:

"A napon hagyott palack víznek nem azért van rossz íze, mert feloldódott a műanyag, hanem mivel a víz szerves anyag, ezért ha sokáig áll, főleg napon, akkor a különböző mikroorganizmusok elszaporodnak és ettől lesz poshadt íze!"

Te is sok kémiát tanulhattál... Tudniillik a víz szervetlen vegyület. Attól szerves egy vegyület, hogy van benne szén! (meg hidrogén, oxigén és nitrogén, ha jól emlékszem) A vízben nincs... Csak oxigén és hidrogén. :D

Nekem az a véleményem, hogy a csapvíznek sokszor azért van olyan fura íze, mert sokáig áll a vezetékben. Például ha 2 napig nem voltam otthon, és kinyitom a csapot, furcsa ízű víz folyik belőle, jól ki kell engedni, hogy friss legyen, viszont pl 1-2 adag ruha egymás utáni mosása után szinte jéghideg, friss, finom víz folyik a csapból. Ráadásul egyszer (elég régen, és nem szaklapban) olvastam, hogy a csapvíz egészségesebb a fogaknak, mert minimális fluort tartalmaz. Hát, nem tudom, hogy igaz e amit hallottál a két vízről, én azt mondom, válaszd az arany középutat: igyál vegyesen, mindkettőt. (én úgy szoktam, hogy a palackos, gázos ásványvizet a hűtőben tartom, így az hideg, és ha iszok, fele-fele arányban öntök a pohárba csapvizet, és ásványvizet. :D)

2010. aug. 16. 13:35
 25/26 anonim ***** válasza:
Úgy értettem, hogy a víz szerves anyagokban gazdag. Így már helyes? Legalábbis úgy tudom.
2010. aug. 16. 14:16
 26/26 sam02 válasza:
A víz azért nem ajánlott mert sok benne a klór / nálunk Szabolcsban igazán finom a víz../, az ásványvíz pedig azért mert túl sok benne az ásványi anyag.Ezért is kell megnézni mindig hogy 500mg/l-en felüli ásványi anyagos vizet nem szabad venni mert vesekövet is okozhat..És mint előttem is írták a 40-50 C-fokot..Én maradok az ásványvíznél..:D
2012. márc. 20. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!