Egy víztisztító (Zepter) termékbemutatón egy ilyen kisérletet mutattak be,demonstrálva,hogy milyen szennyezett az ivóvízünk.Egy pohár csapvízbe aluminium és vasrudat helyeztek ami áramkörrel volt összekötve.Percek múlva az addig átlátszó víz zöldes-iszapos lett.De a megoldás,a méregdrága víztisztító megvásárlása.Másnap találtam a neten egy székesfehérvári cikket,ami szintén víztísztíót forgalmazó (másik) cég ugyanilyen kisérlettel mutatta be az "ihatatlan" csapvízet.De a cég nem tudta,hogy a vízművek dolgozójához ment ki a lakásra,aki utána bevizsgáltatta a "sáros" vízet.Az eredmény ezerszeres vasmennyiséget mutatott ki a csapvíz vastartalmához képest.Valóban a vasrúdról oldódhatott le a szennyeződés és nem a vízben volt?
Az elektrolízissel egy sima vízbontást csinálnak, és ezáltal kiválnak a szennyező anyagok. Az öreg nyugdíjasokat szokták ezzel lehúzni, és mindent bemesélnek, csak hogy megvedd ezt a semmit sem érő vackot. Az az iszap ami kiválik azok ásványi anyagok, semmi mérgező nincs benne. Mit gondolsz régen, amikor nem voltak fejlett víztisztítók akkor miért nem haltak bele a csapvízfogyasztásba az emberek? Elárulom hogy marhára nem egészséges ilyen vizet inni mert egy csomó ásványi anyagot - amit esetleg az étkezéssel már nem tudnál a szervezetedbe juttatni - megvonsz a szervezetedtől. Nálunk is járt egy ilyen kókler, szétbontotta az ásványvizet (amiben a 4 ásványi anyagon kívül semmi más nincs) rosszabbul nézett ki mint a csapvíz, tiszta zöld köd volt az egész. Egyébként az ilyen ostoba nyugdíjasokat meg lehet fűzni az ilyen sz@rok vásárlásával de a normális ember nem vesz ilyet.
2010. márc. 7. 00:34
2/13 anonim válasza:
Mellesleg én is öreg 68 éves nyugdíjas vagyok csak merő véletlenségből vízkémia a szakterületem és megerősíthetem az előttem szólót hogy mocskos szemérmetlen pofátlan csalás ami kihasználja hogy a nagyközönség nem ért a kémiához.Az elekródról oldódott a vas a vízbe. Ugyanis ha csapvízet elektrolizálni akarok akkor azt grafitelektródok között kell elektrolizáni.
Mellesleg ha az ívóvízben nagyon sok a vas azt ízleléssel meg lehet állapítani mert a víz vasízű lesz.
2010. márc. 7. 00:46
3/13 anonim válasza:
Láttunk már olyat, hogy ásványvíz néven sima tisztítatlan folyóvizet árultak, szóval bevizsgálás nélkül nem tudhatod, hogy mi van benne. Ettől persze a Zepteres móka még csalás marad.
2010. márc. 7. 01:36
4/13 anonim válasza:
"bevizsgálás nélkül nem tudhatod, hogy mi van benne"
Már hogyne tudnám ha vaselektródot tesz a vízbe anódnak akkor a vas megindul a negatív pólus felé közben a hidrogénkarbonátionokkal adja a zöldes csapadékot. Ezért írtam már az előbb hogy a csapvízet két grafitelektród között kell elektrolizálni.
2010. márc. 7. 02:06
5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!Akkor igaz a székesfehérvári cikk és az is, hogy csalással vesznek rá hiszékeny embereket, a méregdrága vízszűrők vásárlására! Kiváncsi lennék,hogy erről tud-e a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelet és a Gazdasági Versenyhivatal?Mert a másik fele a dolognak,hogy ezzel rosszhírét keltik a Vízműveknek,mondván hogy szennyezett ivóvizet szolgáltatnak.
2010. márc. 7. 08:38
6/13 anonim válasza:
Nekünk például a csákó aki itt volt az olyanokat mondott, hogy "évente milliók halnak bele a csapvíz fogyasztásába" mondom neki igen, Afrikában ahol a saját szennyükkel szennyezett ivóvizet isszák. Válasz: "Na igen de akkor gondoljak bele miket raknak a mi ivóvizünkbe". Mesteri érvelés nem?
*Ja egyébként az ostoba nyugdíjast nyilván nem az összesre értem, csak azokra akik valóban ennyire hiszékenyek*
2010. márc. 7. 10:12
7/13 anonim válasza:
"de akkor gondoljak bele miket raknak a mi ivóvizünkbe"
Ez is arcátlanság mert az ívóvízkezelés során pont elávolítanak azt ami lehetséges.A vízkezelés első lépcsője a mechanikus és a vascsökkentő szűrés.
2010. márc. 7. 10:52
8/13 anonim válasza:
+csalással vesznek rá hiszékeny embereket, a méregdrága vízszűrők vásárlására!"
Az ún RO módszerrel (reverse ozmózis, fordítot ozmózis) pld az ívóvízből eltávolítják a legtöbb természetes sót és desztillált víz közeli állapotot idéznek elő. Majd ezrekért vissza lehet pótolni az elötte eltávolított sót.
2010. márc. 7. 11:00
9/13 anonim válasza:
Amin a legjobban röhögtem:
"hogy a hormonokat meg ki tudja miket amiket beleraknak azokat is kiszűri!". Ja, a vízműveknél ez a hobbijuk a dolgozóknak, járnak egy zsák hormonnal és adagolják az ivóvízbe.
2010. márc. 7. 11:56
10/13 Echo1973 válasza:
A kérdésed több kérdést szül bennem is. Gondolom a "csaló" a tisztított vizet is alávetette az elektrolízisnek, és abban nem csapódott ki semmi az elektródákról. Miért? A Vízművek arra képes (vizsgálat terén) hogy egy magyar (unióstól eltérő!) határértékeket tartalmazó lista alapján ihatónak vagy ihatatlannak minősítse a vizet. Ezek az értékek bár nem minden esetben az egészséges mennyiségeket mutatják, de lehet mutogatni, hogy megfelelt a vizsgálatoknak. Ugye nem gondoljuk, hogy a csövekből kioldott vas, vízkő és más szennyeződések egészségesek? Ugye nem gondoljuk, hogy a Vízművek tisztítja a vizet, klóros fertőtlenítés helyett? Lehet ilyen ellenőrizetlen cikkekre hivatkozva elutasítani valódi tisztítást végző berendezéseket, megnyugtatni a lelkiismeretünket, hogy nem vert át egy "csaló". Ja és a vesekövet meg a Mikulás hozza.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!