Azt hallottam, hogy a csapvíz sokkal egészségesebb, mint a szánsavmentes ásványvíz. A szénsavmentes ásványvíz valóban kártékonyabb hatású az emberi szervezetre? Mi erről a vélemyényetek?
Vannak ilyen tudományos tévhitek és babonák.
A csapvíz és az ásványvíz sem tartalmazhat számottevő mennyiségű baktériumot. Pusztán lélegzéssel milliószor több bacit légzünk be, így az immunrendszerre nézve nem sok különbség van.
Az ásványvíz tartalmaz mindenféle ásványokat (innen a neve), ami a szervezetnek szükséges lehet, ám egyes problémák (pl vesekő) esetén inkább rontanak a helyzeten.
Én a magam részéről inkább ásványvizet iszom.
Az ásványvizeknek magas az ásványi-anyag tartalmuk, innen a nevük. Nem lehet csak ásványvízen élni, (pláne, mindig ugyan-olyan fajtán)mert akkor túl sok magnéziumhoz, kálciumhoz stb. jutsz, ami bajt okozhat. Viszont a csapvíz mondjuk Pesten ihatatlan(rossz az íze, klóros) Lehet kapni olyan vizeket, ami nem ásványvíz, nincs benne annyi anyag.
Épp most találkoztam egy túlkálciumozott lánnyal, tiszta "grízes" volt a felkarja. Ilyan csomókkal lett tele. Bár ő tablettában szedte túl.
Rá van írva miből mennyi van benne, ki tudod számolni a napi adagot, de az élelmiszereket is figyelembe kell venni.
Jóízű csapvíz, ami tiszta, általános fogyasztásra a legmegfelelőbb.
Köszike az infót! Én Bp-n lakom és sajnos tudom milyen ihatatlan a csapvíz,ezért is iszom mindig szénsavmentes ásványvizet. Csak hallottam ezt a dolgot és gondoltam rákérdezek. :)
Amúgy nem én pontozom le a hozzászólásokat! :S mindenkinek mindig hasznosat jelölök be!
én is budapesti vagyok, szerintem finom a vizünk, sokkal jobb, mint mondjuk székesfehérváron, hideg és édeskés. :D bár pont az utóbbi napokban sokkal klórosabb lett, főleg a meleg, de még a hideg is. azért ízlik.
talán megpróbálhatnátok a vízszűrőt, nagyimnál az van, nagyon finom lett náluk, plusz a klórt is kiszűri meg iyesmi. hasznos szerkentyű. és hűvös-kellemes vizet ad.:)
Attól függ...
Egyik unokatestvéremnek tavaly volt az esküvője, júliusban lett volna, de az ottani csapvíz szennyezett lett, a szennycsatorna visszafolyt az ivóvízbe, valószínűleg valami megsérült a csatornahálózatban, és az ifjú pár kórházba került, élet-halál között voltak, így az esküvőt el kellett halasztaniuk (augusztusban tartották meg végül).
Szerintem amúgy, ha rendesen odafigyelnek a vízkezelésre akár csapvíz akár ásványvíz esetén, az unokatesómék esetéhez hasonló komoly baj elkerülhető, a többi meg csak hosszú távon derül ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!