Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Azt hallottam, hogy a csapvíz...

Azt hallottam, hogy a csapvíz sokkal egészségesebb, mint a szánsavmentes ásványvíz. A szénsavmentes ásványvíz valóban kártékonyabb hatású az emberi szervezetre? Mi erről a vélemyényetek?

Figyelt kérdés
2009. jún. 17. 14:04
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Valóban kártékonyabb az ásványvíz, ha megiszol belőle naponta kb 1000litert, ugyanis akkor érnek el bizonyos anyagok olyan koncentrációt ami esetleg káros lehet.
2009. jún. 17. 19:04
 12/26 A kérdező kommentje:

Azért gondolom úgy, hogy a budapesti csapvíz ihatatlan,mert én győri vagyok egyébként és ott minden nap szívesen innék csapvizet. Teljesen más íze van ott és itt. Bp-n nagyon klóros és eléggé furcs íze is van.

Köszi a válaszokat!

Még várok véleményeket! :)

2009. jún. 17. 20:47
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: Én meg Pesti vagyok, és Egerben tanulok, és én meg pont az otthoni csapvizet szeretem jobban, mert ez annyira vas ízű. Na meg a sok klór amúgy is kell bele, attól lesz jó ízű :D:D

Hát azt hiszem mindenki azt szereti, amit megszokott :D

Am, én olyat is hallottam, hogy ma meg már azon vannak, hogy minél kevesebb dolgot pakolnak az ásványvízbe, úgyhogy a drágákban alig van valami, az olcsókat meg telerakják mindenféle ásvánnyal.

Persze ez sem igaz így, a Jana (ez most reklámnak számít?) csinál valami babáknak való vizet, az biztos hogy jó, bár úgy emlékszem, az tényleg drága.

2009. jún. 18. 00:34
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
A csapvízzel az a gond, hogy azt "újrahasznosítják" a lefolyt vízből, természetesen előtte tisztítják és szűrik is. Ettől függetlenül sok hormon tartamú gyógyszer (női fogamzásátlók, szteroidok) kerülnek lehúzásra a wc-n, meg sima gyógyszerből is nagyon sok, ezt persze nem úgy kell érteni hogy van aki nekiáll lehúzogatni a budin a gyógyszert (bár kitudja) hanem a vizelettel ürül ki. Ezek nagyon kis részben de bennevannak a csapvízben, az ásványvizben viszont nem. Ettől függetlenül, aki csapvizet iszik nem emiatt aggódhatna, hanem maximum a klór miatt. Ebből a nézőpontból talán jobb az ásványvíz, de a csapvíztől sem lesz senkinek sem semmi baja, és az ásványvíztől sem. A legjobb az otthoni víztisztítóval szűrt víz.
2009. jún. 18. 09:44
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb csapvízet általában kutakból veszik, tehát nem a szennyvizet hasznosítják újra (Pesten is az ivóvizet föleg artézi kutak szolgáltatják, kerülettöl függ.)

Szerintem egyébként az ásványvíz nem kártékonyabb, mint a csapvíz, söt úgy gondolom, hogy az alaposabban ellenörzött, mint mondjuk egy nagyváros ivóvize, így általában tisztább, egészségesebb. Nem utolsósorban a palackozott vizen fel van tüntetve a tartalma, így tudod mit iszol, míg a csapvíznél nem.

2009. jún. 18. 12:25
 16/26 A kérdező kommentje:
És ha más közelítésből nézzük a dolgokat? Teszem azt fel,hogy mivel műanyag palackban van a szénsavmentes ásványvíz (és nem egy napig tárolják abban),a műanyag palack pedig tartalmaz káros anyagokat. Akkor az elmélet valamilyen szinten helyes nem? Hisz a műanyag palackból "kiszivároghat" vagy belekerülhet olyan anyag a vízbe ami káros.
2009. jún. 18. 13:54
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz az kellene hogy a víz oldja a műanyagot.
2009. jún. 18. 15:51
 18/26 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem ez a női hormonok és gyógyszerek a csapvízben dolog túlzott félelem és erősen vitatható.Férfi hormonok,cukorbetegek inzulinja szívgyógyszeresek,drogosok vizelete ,és testépítő szteroidok is kerülnek bele(német osztrák,cseh szlovák területről is),így azoktól is tarthatnánk,de ezek olyan könnyen elbomló sérülékenyanyagok,amelyek nem bírják ki a vízkezelést ,különben miért járna le a szavideje a gyógyszereknek.A Tisza ciánszennyezése után is ittak vizet abból a vízből.Másrészt ha ezek a vizeletből a tisztított vízbe bekerülvén is még hatást fejtenének ki akkor olyan erős vegyületeknek kéne lenniük ,hogy egy tabletta a halálos adag többszörösét kéne tartalmaznia a hatóanyagmennyiségben.
2009. jún. 18. 18:30
 19/26 anonim ***** válasza:
32%

bizonyos fokig oldja is, azért van vmi különös íze a napon hagyott palack víznek :/

az jó lenne, ha úgy volna mint utsó mondja, minket a tehcnikatanárunk ijesztegetett régebenn ezzel a szívgyógyszer-női hormon párossal, belegondolva szerintem el is képzelhető. de már kicsit jobban kétlem. :)

2009. jún. 19. 11:26
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam, hogy a pesti víz ihatatlan, és én is győri vagyok :) az ízére értettem.

A lányom ugyan ezt mondta: kényeskedésnek tartja az örökös ásványvizet, és Pesten járt, és azt mondta, h érthető, h azt nem isszák meg :) De látod, a pestiek szeretik. Úgy látszik, meg lehet szokni. Mikor Szegeden laktam, a dunántúliak flakonban hozták otthonról a vizet, mert azt mondták, a szegedi nem jó. Pedig finom!

2009. jún. 19. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!