Azt hallottam, hogy a csapvíz sokkal egészségesebb, mint a szánsavmentes ásványvíz. A szénsavmentes ásványvíz valóban kártékonyabb hatású az emberi szervezetre? Mi erről a vélemyényetek?

Azért gondolom úgy, hogy a budapesti csapvíz ihatatlan,mert én győri vagyok egyébként és ott minden nap szívesen innék csapvizet. Teljesen más íze van ott és itt. Bp-n nagyon klóros és eléggé furcs íze is van.
Köszi a válaszokat!
Még várok véleményeket! :)

Kérdező: Én meg Pesti vagyok, és Egerben tanulok, és én meg pont az otthoni csapvizet szeretem jobban, mert ez annyira vas ízű. Na meg a sok klór amúgy is kell bele, attól lesz jó ízű :D:D
Hát azt hiszem mindenki azt szereti, amit megszokott :D
Am, én olyat is hallottam, hogy ma meg már azon vannak, hogy minél kevesebb dolgot pakolnak az ásványvízbe, úgyhogy a drágákban alig van valami, az olcsókat meg telerakják mindenféle ásvánnyal.
Persze ez sem igaz így, a Jana (ez most reklámnak számít?) csinál valami babáknak való vizet, az biztos hogy jó, bár úgy emlékszem, az tényleg drága.

A legtöbb csapvízet általában kutakból veszik, tehát nem a szennyvizet hasznosítják újra (Pesten is az ivóvizet föleg artézi kutak szolgáltatják, kerülettöl függ.)
Szerintem egyébként az ásványvíz nem kártékonyabb, mint a csapvíz, söt úgy gondolom, hogy az alaposabban ellenörzött, mint mondjuk egy nagyváros ivóvize, így általában tisztább, egészségesebb. Nem utolsósorban a palackozott vizen fel van tüntetve a tartalma, így tudod mit iszol, míg a csapvíznél nem.

bizonyos fokig oldja is, azért van vmi különös íze a napon hagyott palack víznek :/
az jó lenne, ha úgy volna mint utsó mondja, minket a tehcnikatanárunk ijesztegetett régebenn ezzel a szívgyógyszer-női hormon párossal, belegondolva szerintem el is képzelhető. de már kicsit jobban kétlem. :)

Én írtam, hogy a pesti víz ihatatlan, és én is győri vagyok :) az ízére értettem.
A lányom ugyan ezt mondta: kényeskedésnek tartja az örökös ásványvizet, és Pesten járt, és azt mondta, h érthető, h azt nem isszák meg :) De látod, a pestiek szeretik. Úgy látszik, meg lehet szokni. Mikor Szegeden laktam, a dunántúliak flakonban hozták otthonról a vizet, mert azt mondták, a szegedi nem jó. Pedig finom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!