Feltaláltam az Örökmozgót?!
Kössünk össze két nehéz golyót egy nagyon hosszú merev rúddal, és forgassuk meg az egészet a rúd középpontja körül nagyon gyorsan.
A gravitáció fénysebességgel terjed. Tehát amikor a két fekete gömb az ábra szerinti helyzetben van, akkor ők még úgy látják egymást, mintha a kék helyzetben lennének (mert még csak annak az állapotnak a fénye és gravitációja ért el hozzájuk). Akkor viszont a gravitációs erő nem a valódi helyzetük felé húzza egymást, hanem a korábbi (kék) gömbök irányába. Akkor viszont ez egy forgatónyomatékot jelent (piros nyilak), ami folyamatosan gyorsítja az egész rendszert a végtelenségig! Tényleg működhet?
6. válaszoló vagyok
Aha, tehát majdnem örökmozgó. Fsza. Akkor az én Casio órám is majdnem örökmozgó, mert évekig jár, amíg le nem merül benne az elem. Már csak egy kicsi kéne hozzá, hogy örökmozgó legyen, nem?
Ennyi erővel a ringlispílre is azt mondhatnánk, hogy örökmozgó. Odamegy a bácsi színes sapkával a fején, kezébe lángossal és megnyomja a gombot. És a ringlispíl örökké mozog !!! ... amíg meg nem állítja, de ez csak 3 perc !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!