Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ingyen-energia? Tényleg...

Ingyen-energia? Tényleg létezhet? Feltaláltam volna?

Figyelt kérdés

Van egy ötletem, ami TALÁN működhet, és lehetne vele energiát termelni legalább 100% hatásfokkal.

Képzeljünk el egy másfél literes ásványvizes palackot, aminek az alja ki van lyukasztva, és egy vékony cső (halszálcsöves) ki van vezetve egészen a palack tetejéig. Amikor vizet töltünk a palackba, a halszálcsövesség miatt a csőben a víz egy kicsit magasabban van. Ha ezt visszavezetjük a palack szájába, bele is tud folyni. Ha belefolyik a víz a palackba, a palack alján levő csőre elkezd nőni a nyomás, és megint feltolja a vizet a csőben. Addig kellene tölteni a palackba a vizet, amíg be nem indul a körforgás.

EZ ELMÉLETILEG MŰKÖDHET?

2012. febr. 10. 18:01
1 2 3
 21/25 Ozmium42 ***** válasza:
Nem vagyok biztos benne, de szerintem egyensúly alakulna ki. Az rendben van, hogy a visszafolyó víz növeli az összes víz nyomását, de ez egyrészt a hajszálcsőben lévő vízből hiányozna, másrészt nem biztos, hogy annyival növelné a nyomást, ami "kipréselne" még egyszer ennyi vizet felül. Elég problémás magyarázatnak tartom én is, de úgy érzem, a magyarázat valami ilyesmi. Holnap még utána járok.
2012. febr. 12. 23:29
 22/25 A kérdező kommentje:
Oké.
2012. febr. 13. 11:40
 23/25 Sajtoskifli ***** válasza:

Tessék, itt van pont a te példád angol Wikipédián.

[link]

Gallery 3. képe. Ahogy már írták előttem, ugyanaz az erő, ami felnyomta a vizet, nem engedné ki a csőből, így előbb-utóbb beállna egy egyensúly.

2012. febr. 14. 18:53
 24/25 A kérdező kommentje:

" [link]

Gallery 3. képe"

Tudom, ezt már felfedeztem. Meg is lepődtem, amikor megláttam, hogy van fent ilyen a Wikin.

2012. febr. 24. 15:48
 25/25 hajosmitya ***** válasza:
Kézdjük ott,hogy a viz,nem emelkedik fel addig.A vékony csőben,semmivel sem lesz több viz.mint a tartályban.A másik,nekem van korszakalkotó találmányom,de még senki nem keresett meg,h adjon pénzt,vagy "ólmot"
2012. nov. 18. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!