Ingyen-energia? Tényleg létezhet? Feltaláltam volna?
Van egy ötletem, ami TALÁN működhet, és lehetne vele energiát termelni legalább 100% hatásfokkal.
Képzeljünk el egy másfél literes ásványvizes palackot, aminek az alja ki van lyukasztva, és egy vékony cső (halszálcsöves) ki van vezetve egészen a palack tetejéig. Amikor vizet töltünk a palackba, a halszálcsövesség miatt a csőben a víz egy kicsit magasabban van. Ha ezt visszavezetjük a palack szájába, bele is tud folyni. Ha belefolyik a víz a palackba, a palack alján levő csőre elkezd nőni a nyomás, és megint feltolja a vizet a csőben. Addig kellene tölteni a palackba a vizet, amíg be nem indul a körforgás.
EZ ELMÉLETILEG MŰKÖDHET?
Tessék, itt van pont a te példád angol Wikipédián.
Gallery 3. képe. Ahogy már írták előttem, ugyanaz az erő, ami felnyomta a vizet, nem engedné ki a csőből, így előbb-utóbb beállna egy egyensúly.
" [link]
Gallery 3. képe"
Tudom, ezt már felfedeztem. Meg is lepődtem, amikor megláttam, hogy van fent ilyen a Wikin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!