Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A Föld tömegének hány százalék...

A Föld tömegének hány százaléka élő és és hogyan változik a Föld történetének függvényében?

Figyelt kérdés
Tehát élővilág össztömege hányada a Földéhez képest? Tudományos magyarázatot és indoklást kérek.
2012. jan. 30. 00:14
 1/6 anonim ***** válasza:
66%
Megválaszolhatatlan hogy a fenébe lehetne ezt meghatározni.
2012. jan. 30. 00:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Mit értesz élővilág alatt? Az élő szervezetek tömegét? A termőföld beleszámít?

Egyébként elhanyagolható a Föld tömegéhez képest.

2012. jan. 30. 01:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát ez így elég értelmezhetetlen. Az egész univerzumban minden "élő" és folyton változik, ergo mondható, hogy a Földnek is 100% ilyen. Apró molekulák, mikroszkópnyi élőlények mindenhol megtalálhatóak, maga a Föld egy élő bolygó.

Sejtem, hogy nem erre gondoltál, de nem tudom pontosan meghatározni, hogy mire akkor. Csak a Földfelszínre, tehát növények, állatok, emberek, vagy mire?

Tömegre ez mindenképp meghatározhatatlan, főleg, hogy mint mondtam, konkrétan azt sem tudja senki meghatározni, hogy mire gondolsz "élő" alatt.

2012. jan. 30. 09:25
 4/6 anonim ***** válasza:
Biomasszának mondják és fogalmam sincs, sőt szerintem nincs is olyan aki akár csak megközelítőleg is tudná.
2012. jan. 30. 09:43
 5/6 anonim ***** válasza:

[link]

Tehát baktériumok nélkül 560 milliárd tonna széntartalom.

Évente 100 mrd széntartalmú élet képződik.

Nem tudom mennyi egy élőlény átlagos széntartalma, legyen mondjuk 1/20, ekkor 10 000 milliárd tonna, ezt szorozzuk meg 3-mal mert a baktériumok tömege nagyobb mint a többi élőlényé.

Így kijön 2*10^13 tonna, vagyis 20 ezer milliárd tonna.

Ez egy alsó becslés, lehet még ennél is több a baktérium, illetve nem tudom mekkora részt képviselnek a se gomba se állat se növény se baktérium kategóriákba sorolt élőlények.

2012. jan. 30. 14:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Hopp, 3*10^13 tonna.

De a fenti számtól nagyságrendi eltérés szerintem nincs.

A Föld tömege 6*10^21 tonna, tehát az élőlények tömege százmilliomod vagy kétszázmilliomod része a Földének.

2012. jan. 30. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!