Mi lehet a következő állomás az anyag fejlődésének történetében az idő függvényében?
tehát először a kvarkok összeálltak protonokká és neutronokká... a protonok és a neutronok egy helyre összpontosulva létrehozták különböző rendszámú elemek atomjait... ezek az atomok aztán kémiai kötéseket alkottak egymással szervetlen kémiai anyagokat alkotva... de aztán a szerves anyagok is megszülettek... aztán valahogy létrejött az első élőlény, amely másolatot tudott magáról készíteni... végül megszületett az első gondolkodásra is képes élőlény, az ember...
mi lehet ennek a folytatása? van egyáltalán? van ilyesmiről könyv?
Létezhetnek (majd) gondolkodó felhők az űrben de a kialakulásukhoz százszor annyi idő kell mint a világegyetem életkora. (nem én mondtam)
Minden be fog következhet amire 0-nál nagyobb az esély csak idő kérdése. (ezt se)
Mesterséges intelligencia, amelyik nem születne meg magától semmilyen módon.
Vagy a mesterséges élet, amelyik szintén nem, esetleg 100 milliárd év alatt. Annyi viszont nincs rá.
ha részecske, vagy kisebb szinten vizsgálódunk, tehát olyan műszert alkalmazunk, ami azt jeleníti meg nekünk, amikről azt mondod, hogy elsőként léteztek(kvark), és előveszünk egy emberi agyat, akkor vajon látjuk e, hogy egy emberi agy az, s nem e olvad bele az azt körülvevő környezetbe úgy, hogy kontraszthatás nincsen jelen?
egyébként ha alulról építkezünk, és kialakulásról beszélünk, akkor a következő fázis maga Isten...de kérdés, hogy jól tesszük e, hogy felfelé haladunk, mintsem az egy darab nagy egészből lefelé...:)
ui.: elmézést, én nem tudok róla, hogy lenne e egy ilyen könyv, de a fordítottjáról már pár kvantumfizikus elmélkedik, és egy osztatlan tudatot feltételez minden mögött. keress rá "Amit Goswami" nevére, ha esetleg érdekel a fizikai része a dolognak. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!