Oxford meg ilyen elitnek titulált egyetemek mivel nyújtanak többet, mint pl egy magyar egyetem ugyanaz a szaka?
milyen felvételi kell egy világhírű egyetemre való bejutáshoz? az oktatás színvonala magasabb, mint az itteni egyetemeké? és miért van ekkora hírnevük?
elfogultság mentes válaszokat kérnék, köszönöm
A felvételik alapján azt kell mondjam igen.
Legalábbis annak biztos aki valamilyen műszaki vagy természettudományos szakra jelentkezik, más jellegű szakokat nem néztem de egészen biztos, hogy ott sincs másképp.
Most jut eszembe, hogy abba nem gondoltam bele, hogy az egyetem előtt milyen szintű a jelentkezők felkészültsége.
Nincs ismeretem a brit oktatási rendszerről, arról, hogy a középfokú tanulmányok során milyen mélységű tudást szerezhetnek, de magyarként a Cambridge valamilyen természettudományos szakára való bekerüléshez nem elegendő szerintem az itt megkapott középfokú bizonyítvány. Érettségi után egy évet én kihagytam volna és a felvételire való felkészüléssel töltöttem volna el, ha olyan jellegű szándékaim lettek volna, hogy oda jelentkezzek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!