Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Oxford meg ilyen elitnek...

Oxford meg ilyen elitnek titulált egyetemek mivel nyújtanak többet, mint pl egy magyar egyetem ugyanaz a szaka?

Figyelt kérdés

milyen felvételi kell egy világhírű egyetemre való bejutáshoz? az oktatás színvonala magasabb, mint az itteni egyetemeké? és miért van ekkora hírnevük?

elfogultság mentes válaszokat kérnék, köszönöm

2012. jan. 27. 15:17
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
tehát iq-nak is kell lennie szép számmal
2012. jan. 31. 14:58
 12/14 A kérdező kommentje:
utolsó, mármint ezt nem úgy értem, hogy te buta vagy, mert egyáltalán nem, ha ilyen jó tanuló vagy, akkor nyilván nagyon okos is, de ha cambridgre akar valaki menni, akkor ezekszerint zseninek kell már-már lennie?
2012. jan. 31. 14:59
 13/14 anonim ***** válasza:

A felvételik alapján azt kell mondjam igen.

Legalábbis annak biztos aki valamilyen műszaki vagy természettudományos szakra jelentkezik, más jellegű szakokat nem néztem de egészen biztos, hogy ott sincs másképp.

2012. febr. 3. 01:32
 14/14 anonim ***** válasza:

Most jut eszembe, hogy abba nem gondoltam bele, hogy az egyetem előtt milyen szintű a jelentkezők felkészültsége.

Nincs ismeretem a brit oktatási rendszerről, arról, hogy a középfokú tanulmányok során milyen mélységű tudást szerezhetnek, de magyarként a Cambridge valamilyen természettudományos szakára való bekerüléshez nem elegendő szerintem az itt megkapott középfokú bizonyítvány. Érettségi után egy évet én kihagytam volna és a felvételire való felkészüléssel töltöttem volna el, ha olyan jellegű szándékaim lettek volna, hogy oda jelentkezzek.

2012. febr. 3. 01:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!