Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Meg akarom érteni a Világminde...

Meg akarom érteni a Világmindenséget! Hogyan kezdjek hozzá?

Figyelt kérdés
2012. jan. 22. 23:37
1 2 3
 11/23 Tom Benko ***** válasza:
100%
@6: A tudomány egy eszköz, amivel a valóságot (tkp a világmindenséget) vizsgálhatjuk.
2012. jan. 23. 19:11
 12/23 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem a "világmindenség megértése" itt nem azt jelenti amiről ti itt beszéltek... Nem tanácsként mondom, de egyes LSD használók elmondásaik szerint megértették az univerzumot.
2012. jan. 24. 00:26
 13/23 Antimod ***** válasza:
33%

"Ezt elsősorban bölcsészek szokták dacosan hajtogatni, mert nem értenek a természettudományokhoz."

Igen, bölcsész vagyok, de egyáltalán nem nem erre gondoltam. A természettudományok fontosak, de nem az alfa és az omega.

A világmindenséget egyébként a halálod után fogod teljes egészében megérteni. És azt is, hogy itt mire gondoltam.

Üdv!

Leftlegged Player :)

2012. jan. 24. 08:07
 14/23 anonim válasza:

Én nem vagyok bölcsész, természettudományos képzettségú vagyok, de én is egyetértek az előttem szólóval. A természettudomány bizony nem a világmindenség megértésének kulcsát adja. Sokan elfelejtik (vagy csak nem is tudták, vagy nem figyeltek), hogy a természettudományok kizárólag megismételhető kísérletekkel foglalkoznak, csak reprodukálható kísérletek, eseményekre vonatkozó "törvényeket" (valójában összefüggéseket, vagy talán mondhatjuk statisztikailag szignifikáns függvénykapcsolatokat) fogalmaz meg. (És persze falszikfikálható, önellentmondás-mentes, lehetőleg egyszerű/szép kell legyen a törvény)

A világmindenség, mint olyan (keletkezése, célja, lezajlása) egy nem megismétlehető kísérlet, azaz nem általánosíthatjuk természettudományos ismereteinket rá, legalábbis a science saját törvénye szerint. -

Persze fel lehet rúgni ezt a törvényt, ha annyira hiszünk a megismételt kísérletetinkből levont összefüggésekban, hogy magára a mindenségre vonatkoztatjuk, de ez már nem tudomány, ez már hit kérdése. És hinni meg sokminden másban is lehet, itt már nem lehet különbséget tenni.

2012. jan. 24. 13:58
 15/23 anonim ***** válasza:

Na, nagyon sokan felhivtak a figyelmet a tudomany gyengeire, miszerint a "vilgamindenseg" megismerese nem lehetseges pusztan tudomanyos ezkozokkel. OK. Akkor azokat a dolgokat, amik kimaradnak a vizsgalatbol, megis milyen modon probaljak megerteni? Amennyiben az a modszer nem tudomanyos, honnan veszik, hogy a megismeres, amit igy szereznek valos, es valoban a vilagmindenseg egy igazsagat mutatha meg?

Mert sok embertol hallottam mar olyat, hogy "spiritulais megismeres"... szerintem, ez ugy ahogy van baromsag. Mit ismersz meg? Az valoban a vilag igazsaga, vagy csak a sajat tevkepzeted szerint az? Honnan tudod elkuloniteni a kettot?

Sajnos el kell ismerni, hogyha valaki VALOBAN a vilagmindenseg izagsagait akarja megerteni, es nem mindenfele fantazmagoriat, annak nincs a tudomanyon kivuli alternativaja.

2012. jan. 24. 15:31
 16/23 Antimod ***** válasza:
0%

"Az valoban a vilag igazsaga, vagy csak a sajat tevkepzeted szerint az? Honnan tudod elkuloniteni a kettot?"

A halálközeli élményeket átélt emberek ugyanazokat a gondolatokat élik meg a világ minden táján.

Valóban nem tudományosan alátámasztható valóság, de azt sem tudod tudományosan alátámasztani, hogy egy boldog percet rövidnek élsz meg, egy unalmasat hosszúnak. Mégis úgy van.

Üdv!

Leftlegged Player :)

2012. jan. 24. 15:45
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

"A halálközeli élményeket átélt emberek ugyanazokat a gondolatokat élik meg a világ minden táján. "

Honnan tudod, hogy ennek nem fiziologiai okai vannak? Marmint a fenyes alagut... a testen kivuli erzekelest soha senkinek nem sikerult hitelt erdemloen bizonytania, marmint azt, hogy valaha ilyen tortent. Persze televannak ezoterikus konyvek ezekkel a "tapasztalasokkal", dehat UFO tortenetekkel is...

"azt sem tudod tudományosan alátámasztani, hogy egy boldog percet rövidnek élsz meg, egy unalmasat hosszúnak. Mégis úgy van."

Mint ahogy a ezt az abrat is mozgonak latod, megse mozog:

[link] Ugy erzed... attol az meg nem lesz igazsag.

2012. jan. 24. 17:00
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

azt sem tudod tudományosan alátámasztani, hogy egy boldog percet rövidnek élsz meg, egy unalmasat hosszúnak.

De bizony, hogy alá lehet támasztani tudományosan a szubjektív időérzékelést!

A másik, hogy a világmindenséget csak a halálunk után tudjuk majd megérteni. :D:D:D Honnan tudod? Te már egyszer meghaltál? Vagy vki visszajött onnan neked elmondani, hogy mit is tapasztalt? A halálközeli élményekről pedig ne is beszéljünk! Nincs kedvem most hosszan leírni, hogy mennyire hiteltelenek az ezzel foglalkozó szenzációhajhász könyvek. Talán majd holnap...

2012. jan. 24. 18:00
 19/23 anonim ***** válasza:

"Nem tanácsként mondom, de egyes LSD használók elmondásaik szerint megértették az univerzumot."

Ez nagyon jó!!! :D Rég röhögtem ilyen jót! Pokolba a sok tanulással, agyalással, doktori disszertációval! LSD-t az embernek, aki meg akarja érteni az univerzumot! Ez tényleg sokkal járhatóbb út. :D

2012. jan. 24. 18:06
 20/23 A kérdező kommentje:

Köszi a sok választ,nagyon örültem neki!:)

Nem vagyok diák,régóta idejárok már,és tudom h kissé bugyuta a kérdés,de szerettem volna feldobni kicsit a témakört,és normális,értelmes,elgondolkodtató válaszokat vártam/várok!

Engem a részecskefizika és a csillagászat érdekel a leginkább,és ezekben találom a legtöbb lehetőséget a "megértésre".Ill. ezek azok a tudományágak,amikben jelenleg a legtöbb találgatás van.

Nagyon érdekel Garrett Lisi mindenség elmélete,érdekes,ezt senki sem hozta szóba.

2012. jan. 24. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!