Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Fizika kísérlet, mi fog történni?

Fizika kísérlet, mi fog történni?

Figyelt kérdés

Egy búra alatt mérleg, rajta két test, és a mérleg egyensúlyban van. Mi fog történni ha kiszívjuk a levegőt, merre mozdul el?

Én úgy gondolom hogy a nagyobb sűrűségű oldala lekerül, a másik fel, mivel vákuumban nincs gravitáció, így súly sem.

2012. jan. 12. 17:25
1 2
 11/14 Shai-Hulud ***** válasza:

Az első válaszoló röviden, tömören leírta, hogy mi fog történni.

Pedro

2012. jan. 12. 17:54
 12/14 A kérdező kommentje:
Jedlik?? Olyan is van? Én csak a Mikolát ismerem...:D Tök jó, am a tanár adta fel házinak. Nem vállalnék fel fizikaversenyt ha arra célzol xD
2012. jan. 12. 17:58
 13/14 anonim ***** válasza:
ok akkor nem szóltam :D
2012. jan. 12. 17:59
 14/14 anonim ***** válasza:

ma 17:53: Ha olyan a mérleg, mint amit leírtál valóban az fog történni amit mondtál. De! Ha a mérleg ideális, és ebbe beletartozik az is, amit írtál, akkor nem szabadna a felhajtóerőre reagálnia. (Ezt úgy lehetne megoldani, hogy mind a két oldalán egy ugyanakkora jól zárható doboz van)

Na jó inkább nem vitatkozom tovább, az a jó megoldás, amit írtál.

2012. jan. 12. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!