Fizika kísérlet, mi fog történni?
Egy búra alatt mérleg, rajta két test, és a mérleg egyensúlyban van. Mi fog történni ha kiszívjuk a levegőt, merre mozdul el?
Én úgy gondolom hogy a nagyobb sűrűségű oldala lekerül, a másik fel, mivel vákuumban nincs gravitáció, így súly sem.
Elég nagy tévesdésben vagy. Vákuumban is van gravitáció.
Ellenben felhajtó erő nincs, ezért az süllyed le, amelyiknek nagyobb a térfogata.
Tényleg fog valami történni, ahogy az első mondta, de ha gyakorlatban kipróbálod akkor semmi.
Második voltam.
Első vagyok.
Mint mondtam, vákuumban is van gravitáció, ezért " van g", a gravitációnak semmi köze a levegőhöz.
Ami megváltozik, az az, hogy nem lesz felhajtó erő... Tudod.. Vizipók csodapókot nem tudom ismered e, abban van, hogy " Minden vízbe mártott test a súlyából annyit veszt, amennyi az általa kiszorított víz súlya". Ez működik bármilyen más folyadékban vagy gázban is, így a levegőben is. Vagyis, ha kiszívod a levegőt, megszűnik a felhajtó erő, így a mérlegen amelyik testre nagyobb felhajtó erő hatott korábban, az most le fog süllyedni. Ez pedig a nagyobb térfogatú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!