Minden fizikatanár "vevé"-nek mondja a dupla vét? (w) Miért?
Figyelt kérdés
Az én fizikatanárom igen... Osztálytársaimmal magunk között vevének is hívjuk.2009. máj. 24. 12:14
11/14 magiar válasza:
oké, h. sokan használják, de a kérdés az, h. miért...XD
am. én is kíváncsi vok...
12/14 anonim válasza:
azért mert pl. ha van egy mennyiségem amit "v"-vel jelölök, és van egy amit "w"-vel
ha azt mondom, hogy "dupla v" akkor ez a v mennyiség kétszeresét jelöli, miközben a "w"-t szerettem volna kifejezni, ezért mondjuk "vevé"-nek
13/14 anonim válasza:
Yup a v->vé
A w ->vévé de euigy kicsit hülyén hangzik es túl hosszadalmas kimondani ->vevé, sokkal dinamikusabb
14/14 anonim válasza:
Az a nagy kérdés, hogy ezt csak a fizikusok kitalálták, és elterjedt, vagy már nyelvészeti szempontból is elfogadott, és ez a másik neve a betűnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!