Minden fizikatanár "vevé"-nek mondja a dupla vét? (w) Miért?
Figyelt kérdés
Az én fizikatanárom igen... Osztálytársaimmal magunk között vevének is hívjuk.2009. máj. 24. 12:14
1/14 anonim válasza:
Én ezt még nem hallottam. Szerintem nem mindegyik mondja így, az enyém tuti nem így mondta sem általánosban, sem gimiben.
2/14 anonim válasza:
Én gyors- és idegennyelvi gépíró vagyok, és nekünk a tanárunk a gépírás órán mondta mindig vevének, azóta mindannyian akik végeztünk szakmai nyelven vevének hívjuk. Szerintem ez a legmegfelelőbb kifejezés rá, mert a dupla vé kicsit hosszú. Szerintem a fizika tanárod is tanult gépírni, és megmaradt a fejében ez a kifejezés.
4/14 anonim válasza:
az én fizikatanárom is annak mondja, és édesapám is, aki pedig biztos, hogy nem tanult gépírni, de fizikatanár:)
5/14 A kérdező kommentje:
Meg tudnátok kérdezni, h miért?
2009. máj. 24. 16:06
6/14 anonim válasza:
Gondolom, mert rövidebb, mint azt mondani duplavé
7/14 anonim válasza:
Ez nem azért van, mert fizikatanár. Egyszerűen ennek a betűnek ez a neve. Azt nem tudod kiejteni, hogy w. Mivel úgy ejted, mint a sima v-t. Az meg nagyon hosszú, hogy "dupla v". És ez már nem is kiejtés, hanem szó...
Ezért adtak neki "nevet", hogy ki lehessen ejteni. Ez a vevé, így kell őt ejteni. Én mindig mindenkitől így hallottam.
8/14 anonim válasza:
Jaja, semmi köze a gépíráshoz: w az vevé.
A kisomega meg seggecske :D
10/14 anonim válasza:
Nekem a matektanárom mondja mindig annak.Korábban még én sem hallottam így mondani a w-t. Akkor ez elég vicces volt, és még most is az:D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!