Minden egyesülés exoterm reakció? (KÉMIA)
Figyelt kérdés
2011. okt. 18. 14:09
3/9 anonim válasza:
NEM!!! Például a nitrogén "égése" sem, ami szerencse is, mert különben az egész légkörünk felrobbanna, így viszont csak villámláskor mehet végbe az O2+N2=2NO reakció, de ez endoterm, és elvesz valamennyit a villám energiájából.
4/9 anonim válasza:
Exoterm bomlásra meg a robbanószerek felrobbanása a legjobb példa. Ilyenkor szilárd vagy folyékony anyag bomlik sokféle gázra, miközben a keletkező hőtől azok még jól ki is tágulnak és/vagy a nyomásuk nő meg.
5/9 anonim válasza:
szerintem a kérdező általános iskolai anyagra várt kérdést, és ott azt tanulják, hogy igen :)
6/9 anonim válasza:
Akkor rosszul tanítják! A tanároknak kutya kötelességük volna felhívni a diákok figyelmét arra, hogy általában így van, DE VANNAK KIVÉTELEK IS!!!
7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! középiskolás vagyok de általános iskolából emlékeztem erre a mondatra hogy minden egyesülés exoterm, ezért tettem fel, tényleg zavaró hogy rosszul tanítják.
2011. okt. 19. 17:17
8/9 XHackerX válasza:
Na most mi a válasz? XD
Igen vagy Nem? XDD
9/9 T.Kitti12 válasza:
Már nem mostani a kérdés,de nem,mert én az exoterm reakciót úgy jegyeztem meg,hogy kivül meleg/melegebb,és így már szerintem logikus h nem minden egyesülés ,,meleg"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!