Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Egyesek miért nem tudják...

Egyesek miért nem tudják felfogni, hogy a homoszexualitás egy természetes velejárója az emberi létnek és az állatvilágnak?

Figyelt kérdés

Komolyan, a XXI. században olyat állítani itt, hogy a homoszexualitás bűn, meg hogy természetellenes. Ki a tökömet érdekli, hogy ha valaki MÁS? Igaz, ez akkor zavaró, ha felvonulnak és nyíltan reklámozzák az eltérő szexuális preferenciájukat a nyilvánosság előtt. De máshol, nyitottabb társadalomban ez nem zavarja az embereket, maximum mosolyognak egyet.

Meg miért probléma az, ha egy közszereplő meleg vagy leszbikus? Mindenkinek szuverén joga, hogy kivel, kikkel bújik ágyba.

Ebben a tré társadalomban még azt a nőt is lenézik, aki szereti a szexet, és mondjuk a férjén kívül egy harmadik beszállóval alkotnak valamit.

2012. jan. 4. 10:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
58%
Te magad írtad, hogy zavaró, hogyha ezen viselkedést közszemlére teszi. Na igen, de honnan is tudod te bárkiről, hogy meleg, ha nem teszi közszemlére? Hát sehonnan. Ergó ha tudod, akkor ő ezt reklámozza, ergó szerinted is zavaró. Kicsit pofáraesés, hogy önellentmondásban vagy...
2012. jan. 4. 11:11
 2/12 anonim ***** válasza:
64%

Engem nem zavar amíg:

-Távol tartja a "beállítottságát" tőlem.

-Nem neveli a gyerekem.

Nekem is van olyan ismerősöm aki meleg, és egyébként ettől nem rossz ember, de azért mégsem mondhatjuk hogy ez a normális.

2012. jan. 4. 11:14
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A homoszexualitás úgy önmagában nem bűn. Azt ugyan nem mondanám, hogy természetes, de nem bűn.

Viszont engem zavar, ha egy közszereplőről tudom, hogy meleg vagy leszbikus. Nem azért, mert "fúj, hogy néz már ki, hogy férfi férfival/nő nővel!". Egyszerűen azért, mert úgy gondolom, hogy az ő nemi identitásához senkinek semmi köze. Attól, hogy ő rettenetesen büszke magára, még nem kell ország-világ előtt híresztelnie, hogy a saját neméhez vonzódik. Én sem állok ki a főtérre ordibálni, hogy márpedig én heteroszexuális vagyok, mert nyilvánvalóan hülyeség. Hazamegyek, ágyba bújok azzal, akivel akarok és ez kettőnkön kívül másra nem tartozik. De akkor miért dicsőség, ha valaki ország-világnak dicsekedik vele, hogy ő kiket szeret, esetleg színes-szivárványos zászló alatt illegeti magát valamelyik nagyvárosban, hogy ő most büszke magára? Ezt az egyet nem tudom felfogni...

Képzeld el, akármilyen is a társadalom, engem még az sem zavar, ha egy férfi vagy nő hármasban szeretné csinálni. Kedves egészségére. Csak mondjuk azt nem értem, hogy erről nekem miért kell tudnom. Miért van arra szükség, hogy egyes celebek minden második interjújukban elmeséljék, hogy ők már többen is csinálták együtt, próbálta a saját nemével is, meg ő igazából nem gondolja, hogy monogám lenne... Kit érdekel? Én sem fogok vadidegenekhez odamenni, hogy "képzeld már, tegnap olyan jó volt hátulról csinálni!". Nem hiszem, hogy ezek feltétlenül nyilvános dolgok.

2012. jan. 4. 11:28
 4/12 anonim ***** válasza:
23%

A Down-kór, a hízékonyság, a rákra, cukorbetegségre való hajlam is természetes. Attól még nem normális.

Egy közszereplő pedig példaképévé válhat embereknek, gyerekeknek, akik ráadásul nagyon alakíthatók. Nem hinném hogy jó példa más s*ggében turkálni.

Egyébként magad is említed, hogy az egészséges emberekben ellenérzést kelt.

Akkor mit nem értesz azon, ha ezt szóvá is teszik?

2012. jan. 4. 11:51
 5/12 A kérdező kommentje:

Én csak azt nem szeretem, ha valaki felvonul és riszál meg nyávog közben (pl. Emmavádzsok). Ha normálisan végigmennének egy-két transzparenssel, nem zavarna.

Meleg közszereplő: pont azért kell, mert így az a homoszexuális vagy leszbikus fiatal énképe is fejlődik, lát egy (szerencsés esetben normális) példát, hogy ilyen emberek is vannak. Két-három évtizeddel nagyon sok homoszexuális megölte magát, mert azt hitte, hogy ő nem teljes jogú tagja a társadalomnak.

És igenis természetes, etológusok és genetikus tudósok is ezt állítják. A gének furcsa kombinációja adja a homoszexualitást, amelyre a szocializáció ráerősíthet.

2012. jan. 4. 11:56
 6/12 anonim ***** válasza:
17%

ez egy szociológiai kérdés, nem tudományos.

amúgy meg , hogy vársz másoktól toleranciát, mikor te sem vagy az a nem toleránsokkal?

2012. jan. 4. 12:10
 7/12 anonim ***** válasza:
40%
én emmavádzsokon pl jót nevetek. de ha valaki kiáll a tévébe egy showműsorba hogy bemutassa élete párját aki azonos nemű, és úgy viselkedjen mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne, meg gyereket akarjon nevelni amellett hogy ilyen aberrált, az zavar. Főleg ha még az állam támogatását is elvárja ehhez a szokásához :D
2012. jan. 4. 13:16
 8/12 anonim ***** válasza:
17%
Azért mert még vannak értelmes gondolkodó emberek akik nem tűrik el ezt az embertelen gusztustalanságot. A génekben amúgy is csak a hajlam van meg és az is csak valami okból folyva aktiválódik. Mellesleg ha annyira normálisak akarnának lenni akkor elfojtanák beteges hajlamaikat. Ma a homoszexualitás holnap a pedofília és utána majd az animalszexet akarjátok normálisnak beállítani. Kösz de azért mindennek van határa.
2012. jan. 4. 15:59
 9/12 turbopocok válasza:
72%

"hogy vársz másoktól toleranciát, mikor te sem vagy az a nem toleránsokkal?"

Bocs az off-ért de ez egy akkora csúsztatás amitől "arcomat a kőpadlóra letettem"

A toleráns ember olyannak fogadja el a másikat amilyen, nem szól bele az életvitelébe, életstílusába, magánéletébe, szokásaiba. Nem kényszeríti semmire. Nem prédikál neki erkölcsről meg jóérzésről.

Ezzel szemben az intoleráns mindig a mások dolgával van elfoglalva, kritizál, megbélyegez. Mindig arról beszél milyen a jó és az erkölcsös, ezzel hatalmas támadófelületet nyújt magán. Mindenki rajta röhög, mert bort iszik vizet prédikál.

Az általad említett példa olyan mintha egy betörő kikérné magának hogy távozásra szólítom fel, mert ezzel sértem a személyi szabadságát, és elnyomom őt.

2012. jan. 5. 11:53
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
turbobocok te kevered az intoleranciát a fanatikus vallásossággal
2012. jan. 5. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!