Mi a végtelen, és mi a világűr?
Nekem mint 17 éves diáknak, évek óta töprengek ezeken a dolgokon, de nme kaptam olyan választ ami megfelelő lenne a számomra:S. Mert van a föld, és a tejútrendszer meg az ijesmik, eddig még tiszta, de van az űr. És itt meg is állnék: MI tulajdonképpen az űr? miért nincs gravitáció?
Menjünk tovább:VÉGTELEN, nem fér a fejembe, hogyan lehet azt mondani valamire hogy "végtelen"? Valahol mindennek van vége, nem? Nem tudom elhinni, hogy mindenhol, csak ugyan az lenne, mert biztos van valahol egy fal, AKÁRMI, egy választóvonal(én igy képzelem), de akkor amögött mivan? ÉS HOGY MONDHATJÁK AZT A TUDÓSOK, HOGY "VÉGTELEN" HA NEM LÁTTÁK A VÉGÉT, AKKOR HONNAN TUDJÁK, HOGY AZ? És miért hiszik millióan, hogy nincsenek idegenek? azzal hogy mi vagyunk, ugyan ezzel lehetnek mások is rajtunk kívül.. LÉCCI segítsetek....
A végtelen nem szám, nem szabad számként gondolni rá.
Az egyenest nem tudom végtelennek elképzelni, mert szerintem a tér hajlik (bár 13 évesen mit tudok én ilyenekről..), így egy idő után kör lesz. De sztem ne hallgass rám, mert 86%, hogy hülyeséget beszélek :Dd.
Az emberi agy nem tudja felfogni, mi a végtelen, ne próbálkozz vele, de a lényeg, hogy NE GONDOLJ SZÁMKÉNT RÁ, MERT NEM SZÁM.
13/....
Ezt a tágulást nemgondolhatjátok komolyan :D
Mégis hova tágulna?Hát végtelen!!!A végtelenhez hozzáadhatunk bármennyit vagy elvehetünk belőle bármennyit az akkoris végtelen marad.
Már amennyiben végtelen.Bár eljutni még egy jóideig nemfogunk semerre de szerencsére már látni elég messzire ellátunk és eddigi tapasztalatok azt mutatják hogy mindig van messzebb.A földünk egy rendszerben hejezkedik el és ez a rendszeris egy még nagyobban és azis egy nagyobban és azisegy nagyobban meg azis egy hatalmasban és eza hatalmas is egy méghatalmasabb rendszerben van.Mindig van egy nagyobb rendszer ami közrefogja a kisebbeket és ez így megy a végtelenig és nem csak így.Többmint valószinű hogy ez idpben is végtelen.Már végtelen ideje létezik eza végtelen világmindenség úgyhogy nemvolt ősrobbanás nemvolt kezdet.Ebben a végtelenben csak változások vannak amik létrehoznak esetleg új rendszereket bojgókat stb.
De persze ezis csak sötétben tapogatózás mint minden ezzel a témával kapcsolatban.
1000éve az ember nem tudta elképzelni a mai dolgokat, ezt a technológiát, ugyanígy töprengett rajtuk, mint mi most ezen a dolgon. Miért? Mert nem elég érett rá az agyunk. Majd szépen lassan idővel minden kialakul, a Földet tönkre fogjuk tenni, addigra lehet hogy átköltözik az emberiség a Marsra, vagy akármi.
Egyébként, nézzétek végig a SOMA nevű játék gameplay sorozatát valahol youtuben. Egy elég érdekes elképzelés arról, hogy mi lesz amikor már a földnek kampec.
Awyerr, még elég sokat kellene tanulnod.
"A világűr gömb formáját a tudósok már évekkel ezelőtt kizárták. Ha a világűr gömb alakú lenne, akkor a fényeknek több bejutási pontja lenne, tehát a csillagokat másképp látnánk, mint ahogy."
Ez egyszerűen nem igaz.
A LÁTHATÓ világűr az gömb alakú. A fényeket pedig azért nem látjuk, mert még nem értek ide.
"végtelen, ugyanis még tágul"
Ez így butaság.
"vegyünk egy atombombát, felrobbantjuk meg van a robbanás epicentruma, hatásköre. Magyarul a robbanás ereje se végtelen"
LEVEGŐBEN és gravitációban robbantva van egy hatóköre.
Az ősrobbanást körülvevő semminek NINCSEN ellenállása!
Necrozoor, veled is elég sok gond van.
Az, hogy TE nem tudsz elképzelni dolgokat - nem azt jelenti, hogy más sem.
"Mégis hova tágulna?Hát végtelen!!!"
A végtelen simán tud tágulni.
"Mindig van egy nagyobb rendszer ami közrefogja a kisebbeket és ez így megy a végtelenig"
Ez egyáltalán nem biztos.
"Többmint valószinű hogy ez idpben is végtelen.Már végtelen ideje létezik"
EZ NEM IGAZ!
"nemvolt ősrobbanás nemvolt kezdet."
Megkérdezhetem, hogy magyar vagy-e?
"Ebben a végtelenben csak változások vannak amik létrehoznak esetleg új rendszereket bojgókat stb.
De persze ezis csak sötétben tapogatózás"
Na, innen kezdve jobb lenne, ha teljes egészében frissítenéd a tudásod. Beleértve a magyar nyelv használatát is.
"Foldonkivuliek leteznek tobb hires ember is bevallotta"
Konkrétan ki volt ez? És hol van az a földönkívüli?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!