Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehet kék szemű babája ilyen...

Lehet kék szemű babája ilyen szülőknek?

Figyelt kérdés
Anyuka zöldes szemű, apuka barna, de apuka családjában mindenki kék szemű(tesói, nagynéni, apukája)csak az anyukája barna.
2009. máj. 5. 10:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet.
2009. máj. 5. 11:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Itt megnézheted, hogy milyen szemszínnek mekkora az esélye.

[link]

2009. máj. 5. 11:51
 3/9 anonim válasza:
100%
Abszolút lehet! Az én barátnőm kislányának olyan gyönyörű égszínkék szemei vannak, hogy mindig nevettem is rajta, hogy kitől örökölte (csak nem a postástól? :-), ugyanis neki sötétbarna, a férjének pedig zöldes-barna szeme van. A baba keresztelőjén láttam, hogy a férj fivérének van ugyanilyen kék szeme. A természet néha furcsa dolgokat produkál, sokszor nem tudni, hogy ki honnan és mit örököl genetikailag.
2009. máj. 5. 13:11
 4/9 anonim válasza:
11:51-es köszi a linket, tök szupi.
2009. máj. 5. 13:24
 5/9 anonim ***** válasza:
azt irtad hogy baba.mennyi idös?én ugy tudtam kék szemmel születik a legtöbb gyermek,a lányomnak is 3 éves korára zöldült be.
2009. máj. 5. 13:24
 6/9 anonim ***** válasza:
91%
Ha újszülött, akkor semmi meglepő nincs ebben, hiszen a legtöbb baba kékszeműnek születik, persze vanank kivételek. Ez azért van, mert a pigmentáció lassacskán indul be, a végleges színt oylan 4-5 éves korára nyeri el a szem szivárványhártyája. Szóval, lassan be fog zöldülni, esetleg a kék sötétedni fog, vagy zöldesbarna lesz, majd kiderül.:)
2009. máj. 5. 13:25
 7/9 anonim válasza:

A szemszín a MENDEL szabályok szerint öröklődik. A fentebb csatolta linken talán érzékletesebben találod meg.

a genetika témakörében pedig kifejezetten jól magyarázza a gugli.

2009. máj. 5. 14:26
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!Még nem született meg a pici, csak kíváncsi voltam, hogy lehet-e.Mondjuk a férjemnek nagyon sötét barna szeme van, anyukájának is, de a család többi tagjának(két tesójának, apukájának, nagynénjének)gyönyörű világos kék szemük van, nekem meg zöld, zöldes barna, és gondoltam az én szemszínem nem valami domináns, és benne meg vannak kék gének, szóval gondoltam hátha, csak meg akartam kérdezni.Köszi:)Vicces lenne, ha lenne barna szemű, zöld szemű, meg kék szemű babánk is:D
2009. máj. 5. 14:51
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem is nagyon sötétbarna szemem van, majdnem fekete, de tuti lehet kékszemű gyermekem, mivel apámnak is kék volt a szeme, így nem kérdéses, hogy heterozigóta vagyok, azaz barna és kék géneket is hordozok.
2009. máj. 6. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!