Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Barna és kék szemű szülőknek...

Barna és kék szemű szülőknek milyen szemű gyermeke születhet?

Figyelt kérdés
Az én szemem barna, a barátomé kék. Anyu, apu barna, de az egyik nagyszülő és apu testvére kék. A dédnagymamák mind kékek. A barátomnál a szülök kékek, nagyszülők nem mindannyian. Milyen szemű gyerekre lehet számítani?
2009. máj. 5. 14:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%
Hihi, pont ilyet kérdeztem én is ma:)nálunk a férjemnek barna a szeme(a családjában anyukáján kívül mindenkinek kék)nekem meg zöldes barna, és azt írták, amit sejtettem is, hogy lehet kék szemű babánk, de szerintem nektek is, mivel a párodé kék, nektek meg van kék a családban.De nézd meg a kérdésem, oda írtak egy jó kis linket, amin meg lehet nézni....vagy várj, megnézem és beírom:)
2009. máj. 5. 15:03
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
2009. máj. 5. 15:04
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Apukád biztosan heterozigóta, neked jó közelítéssel 50% esélyed van rá, hogy heterozigóta vagy. A barátod homozigóta. Ennyi infóból nagyjából 75-25% eséllyel lesznek a gyerekeitek barnák és kékek, de ez csalóka, mert ha heterozigóta vagy (ami kb 50%), akkor 50-50, ha meg nem (szintén 50%), akkor 0% a kék esélye. Tesód van? Ha igen, barna vagy kék a szeme?
2009. máj. 5. 15:10
 4/15 anonim ***** válasza:
91%
Nagy valószínűséggel barna lesz mivel az a dominánsabb szín:)
2009. máj. 5. 15:21
 5/15 anonim válasza:
100%

Nálunk:

apa:kék,anya:barna,gyerkőc:kék.

Ismerősnél szintén így van.

Bár tényleg a barna a domináns,ennek ellenére több helyen láttam már,hogy apuci kék szemeit öröklik a lurkók.

2009. máj. 5. 15:27
 6/15 anonim válasza:
100%
Előző vagyok.Kipróbáltam a linket,elvileg akkor a lányomnak nagy val.sz.-gel barnának kellett volna lennie a szemének,de kék.:)
2009. máj. 5. 15:29
 7/15 anonim válasza:
74%
ez attól is függ hogy melyikőtöké a dominánsabb,mert ha a párodé akkor barna,ha a tiéd akkor kék.erre van egy táblázat amit már elfelejtettem,sajnos,de arra én is kíváncsi lennék hogy a barátomé zöld,az enyém kék,akkor milyen színű lesz:)sztem kék:)
2009. máj. 5. 16:39
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
mindenkinek igaza vanabban amit írt, csak érdekséégnek írom, apu tengerkék, anyu mélybarna és én zöldesbarna vagyok, az anyai nagyim világosbarna, papi sötétbarna--- apai nagyi kék, papi barna
2009. máj. 5. 17:24
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
nálunk szinte egy az egyben ez van, és nekem kék a szemem. de bármi lehetséges.
2009. máj. 5. 20:16
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
azt ugye tudod, hogy sok kisbaba kék szemmel születik, akár 1-2 évig is kék marad a szeme és aztán bebarnul.
2009. máj. 5. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!