Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Barna és kék szemű szülőknek...

Barna és kék szemű szülőknek milyen szemű gyermeke születhet?

Figyelt kérdés
Az én szemem barna, a barátomé kék. Anyu, apu barna, de az egyik nagyszülő és apu testvére kék. A dédnagymamák mind kékek. A barátomnál a szülök kékek, nagyszülők nem mindannyian. Milyen szemű gyerekre lehet számítani?
2009. máj. 5. 14:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
80%

Apai nagymama szeme kék, nagypapáé kék, apámé barna, nagybátyámé kék.

Anyai nagymama szeme zöld, nagypapáé fekete, édesanyámé kék, nagybátyámé barna.

Apám szeme barna, anyámé kék, nővéremé kék, enyém zöld.

Párom apjáé zöld, édesanyjáé fekete, Páromé barna, nővérének zöld.

Anyai nagybátyám szeme barna, feleségének fekete, egyik gyermek szeme fekete, másiké barna, harmadiké kék.

Első házasságában: feleség szeme szintén barna, gyermekeké barna és zöld.

Aki ebből levon valamit az jó nagy zseni :)

Hiába domináns a barna, nem mindig jön ki...

2009. máj. 5. 21:26
 12/15 A kérdező kommentje:

Van testvérem. Ő barna szemű.

A kalkulátort már ismerem, és próbáltam is, de sztem lényegesen leegyszerűsíti a valóságot és hát nem is olyan eredmény jött ki, ami tetszik.:D Ezek szerint van rá esélyem, de a barnára több... Köszönöm a válaszokat!

2009. máj. 6. 10:03
 13/15 A kérdező kommentje:
Ja, eszembe jutott még valami, amit eddig nem írtam. A szemem barna ugyan, de ha fénybe nézek, akk kívül kékeszöld sáv veszi körül... Olyan színe van, mint nagypapámnak. Elképzelhető, h tőle örökölhettem? (apunak is ilyen szeme van)
2009. máj. 6. 20:13
 14/15 anonim ***** válasza:
Enyém barna,páromnak kék.Kisfiamnak gyönyörű világoskék lett a szeme.
2009. máj. 7. 12:06
 15/15 anonim ***** válasza:
a barna szem létrejötte kétféleképpen is lehetséges: ha mindkettő szülőé barna, vagy ha az egyiké barna, a másiké kék, ilyenkor( mivel a barna dominánsabb), barna szemű lesz az utód. ha a szülők szeme barna ( barnából és kékből) és kék ( két kékből), akkor eséllyel kék lesz, mert három kék már "legyőzheti" a dominánsabb barnát. előfordulhatnak mutációk is, amikor valamilyen "elzáródás" miatt az eredeti kék szemek közül csak az egyikhez jut el az információ, hogy bebarnuljon a domináns gén miatt, ilyenkor a két szem színe eltérő
2009. júl. 1. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!