Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit szóltok a CERN-ben elért...

Mit szóltok a CERN-ben elért új eredményhez?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki,Einstein tévedett,és mindenki,aki szerint a fénysebesség az univerzum legnagyobb sebessége...

Én személy szerint mindig is azt vallottam,hogy lehetséges túllépni,csak az ember még nem tudja,hogyan...Most már csak 1 kísérletnyire vagyunk tőle...Nos??

2011. szept. 25. 08:42
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

Látom,mindenki egy ellen :)

De mindegy...

Amúgy most olvastam egy érdekes cikket,ami többek között a vákuummal is foglalkozik.Namost mi van akkor ha a vákuum nem üres?Mert teljesen anyagmentes vákuum nincs.És ezt nem én írom,hanem tudományos újságok,nálam,és ha megbocsátotok,nálatok is jobban hozzáértő szerzőkkel!

Akkor pedig joggal vetődik fel bennem a kérdés,mi van,ha ezek a számunkra ismeretlen elemi részecskék,sugárzások stb hatnak egymásra,és hatnak a fotonra is?Mi van akkor,ha a fény sokkal gyorsabban tudna haladni egy olyan közegben,ahol valóban,nincs semmi?

Remélem megint elküldtök a sunyiba...

2011. szept. 28. 13:55
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

"mi van akkor ha a vákuum nem üres?Mert teljesen anyagmentes vákuum nincs."

A vákuum soha nem üres! Még akkor sem, ha egy szem anyag vagy sugárzás sincs benne. A vákuumot a tér alkotja, a mi világunk tere. De szerintem jobb, ha ezzel nem foglalkozol, mert az eddigieket sem értetted túl jól, ez pedig még nehezebb.

"mi van,ha ezek a számunkra ismeretlen elemi részecskék,sugárzások stb hatnak egymásra,és hatnak a fotonra is?"

A fotonra a gravitáció ill. a tér változásai hatnak.

"Mi van akkor,ha a fény sokkal gyorsabban tudna haladni egy olyan közegben,ahol valóban,nincs semmi?"

A világunkon kívül nincsen semmi. Ott valószínűleg a fény sem képes terjedni.

Hogy a mi világunkon kívül esetleg létező többi világban mi a helyzet - azt pedig nem tudjuk.

2011. szept. 28. 20:38
 23/32 A kérdező kommentje:

Én igazán nem kötekedni akarok,ne értse félre senki..De ha esetleg létezik olyan számunkra tényleg ismeretlen anyag,amit nem ismerünk,nem is feltételezzük,akkor azt nem jelenthetjük ki,hogy a fotonra csak az előző válaszoló által leírtak hatnak...

Lehet,hogy nem létezik,de lehet,hogy igen...

De mindegy...úgyis mindenki lehülyéz...De ha egyszer túllépjük a fénysebességet...Ki tudja...

2011. szept. 29. 10:55
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

"Lehet,hogy nem létezik,de lehet,hogy igen... "

Hát igen. Például a Nagy Zöld Tintaszörnyről is mondhatjuk, hogy "Lehet,hogy nem létezik,de lehet,hogy igen."

De azért én inkább arra tippelnék, hogy nem...

Pedro

2011. szept. 29. 13:42
 25/32 A kérdező kommentje:

Én pedig arra tippelnék,hogy igen..

Na,én azt mondom,zárjuk le a témát,mert ennek semmi értelme..

Én úgy gondolom,hogy szabad országban élünk,mindenkinek joga van a szabad véleményhez.Még ha azzal sokan nem is értenek egyet.Nem akarok vitatkozni senkivel,semmivel,de nekem az a véleményem,hogy átléphető.

Abban viszont tényleg tévedtem,hogy Einstein nem mondta,hogy annál nagyobb információáramlat nem létezhet.BOCSI!!

Majd ha más laborban igazolják,vagy cáfolják az eredményt,visszatérünk rá!

Mindenkinek köszönöm a válaszát!

2011. szept. 30. 12:41
 26/32 anonim ***** válasza:
Azért azt hozzá kell tenni, hogy a fizikai, matematikai képletek, a valóság leírásánál a vélemény vajnyi keveset számít...
2011. szept. 30. 12:46
 27/32 anonim válasza:

Az a baj, kedves kérdező, hogy minden utókommentedben vérig sértve írod le, hogy mindenki elküld a sunyiba, de vajon miért? Ezen még nem gondolkoztál?

Segítek.

Azért, mert egy olyan témához akarsz okoskodni, amihez a háttértudásod ezen a szinten egyenlő a 0-val, de van egy sanda gyanúm, hogy még a középiskolai fizika bizonyos részei sem mennek rendesen.

Fogalmad sincs a relativitás-elméletről, fogalmad nincs a rendszerszemléletről (ld. érvényesülési kritériumok pontosítása vs. "tévedett"), minden mondatodról lerí, hogy éretlen a gondolkodásod.

2011. okt. 6. 01:13
 28/32 anonim ***** válasza:

És az éretlen gondolkodással nem is lenne baj: a gond az, hogy te tudományos tényeket, elméleteket véleményezel, és amikor rámutatunk, hogy hülyeséget mondasz, akkor felháborodsz.

Ez nem így működik. Lehet róla véleményed, igen, de ne akadj ki, ha lehülyéznek érte. Véleményed lehet arról, hogy a piros tapéta szép-e a kék padlóval. Erről teljesen szabadon lehet véleményed. A fizika és a matematika nem véleményekkel, hanem tényekkel működik. És Einstein relativitása egy működő tény. A kérdés az, kell-e pontosítani (és egészen biztosan kell, ezt maga Einstein is tudta, csupán a választ nem.) Ő ettől még nem tévedett, hiába az a "véleményed".

2011. okt. 6. 05:45
 29/32 A kérdező kommentje:

Nem tudom,miről rí le,hogy meg vagyok sértődve.Nem vagyok megsértődve,nem ment a piros kéz senkinek sem!Mindenkinek lehet véleménye.De szerintem ha nem értetek velem egyet,kicsit finomabban is meg lehetne fogalmazni,nem egyből lehülyézni.De mindegy..

Amúgy ha tényleg meg lennék sértődve,akkor már rég nem írtam volna ide!

Hagyom az egészet,és most mondom,bárki bármit is fog még válaszolni,nem fogok reagálni semmire.

Ja,az meg,hogy pár hozzászólásból valaki,vagy valakik megállapítják,hogy ki értetlen,és ki nem...ezt már nem kommentelem :)

Lenne még pár érdekes kérdésem,de minek...ilyen leszóló válaszokra nem igazán van szüksége senkinek :)

De azért az is elárul valamit,hogy mindenki szerint amit elértek a CERN-ben,az tévedés,amit 2007-ben Kanadában,az is tévedés..

Szerintetek nem ellenőrizték le ezerszer,mielőtt kinyitották volna a szájukat?Nem voltak annyira pontosak,amennyire csak lehet?Na de ez is teljesen lényegtelen,mert néhány vezető hozzászóló szerint tévedtek,és ez számít.A lényeg a lényeg,nem írok ide többet.Mindenkinek további szép napot:)

2011. okt. 6. 13:18
 30/32 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy magával a kísérlettel nem tévedtek, csak a magyarázatával. Volt már ilyen, jól dokumentált kísérlet - ahol később kiderült az is, mi volt a hiba.

Nyugodt lehetsz: nagyjából ezt vizsgálja most napi 23 órában minden fizikus, aki megteheti. Ki fog derülni.

2011. okt. 6. 20:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!