Gondolkoztál már azon, hogy a modern természettudomány egy része talán csak blöff?
Tehát egyszerűen nagyotmondás. Túl sokszor hallani, hogy ezt meg azt "nem lehet elképzelni", és hogy egymásnak ellentmondó fogalmakat kapcsolnak össze, pl. anyag-hullám természet, határozatlansági reláció...
De hagyjuk is figyelmen kívül a felsorolt példákat, mert lehet, hogy nem ebbe a kategóriába tartoznak.
Lehetséges hogy vannak dolgok, amiket csak azért találnak ki, és alkotnak meg jó bonyolultra, hogy ne lehessen érteni, és bár maguk sem értik, de legalább mondhatnak valamit?
"Nem hiszem, hogy olyan ostoba a provokátor, hogy egy regisztrációról írt volna. Nyilván ő is gondolt erre."
nem vagy te kicsit paranoiás? mi oka lenne arra hogy 5 regisztrációt csináljon, és ki-be lépkedve trollkodjon? vagy ez valami profi provokátor lenne, akit a gyik fizet?
Igen. Logikai hibát eddig nem sikerült találnom, a gyakorlati jelenségeket szintén helyesen írja le, tehát elég kevés hely marad a blöffölésnek.
A határozatlansági reláció hogyan kapcsol össze ellentmondó fogalmakat? Az anyag-hullám kettősség miért ellentmondó fogalmakat kapcsol össze?
Nem, nem lehetséges, hogy bármelyik leírás is csak azért bonyolult, hogy ne lehessen érteni. Sőt, a legtöbbjük megdöbbentően egyszerű, csak több előzetes ismeret kell a felfogásához. A "de legalább mondhatnak valamit" kitétel inkább az értem mozgalomra és hasonszőrű társaira vonatkozik.
"vagy ez valami profi provokátor lenne"
Miért? Mi más?
"akit a gyik fizet?"
Miért fizetné?
A kreacionisták fizetik (pontosaban az ő hívük, nem feltétlenül pénzzel fizetik).
Tehát ha az ember elvégez egy merész gondolatkísérletet, és ki is írja gyk-ra, akkor törvényszerűen provokátor lesz, aki különböző regisztrációkkal, a kreacionisták által pénzelt troll. Egyáltalán hogy került szóba az evolúció? Én biztos nem hoztam szóba. Máshol még meg is védtem. A harmadik linkre például válaszoltam is, és magam cáfoltam meg az általam feltett kérdést? A negyedik linken német billentyűzetet használ az a kérdező. Az első kérdés amúgy nem érdekel, a másodikkal való azonosítást pedig sértésnek veszem :D
Te tényleg paranoiás vagy. Azokat a kérdéseket nem én írtam, és nincs több regisztrációm, csak ez az egy. (Persze, lehet hogy skizofrén vagyok, és nem emlékszem az alteregóim cselekedeteire, akiket tényleg a kreósok pénzelnek).
Attól, hogy mindezeket nem érted, még nem blöff. Tényleg nem egyszerű, olyan bonyolult matematika van mindezek mögött, hogy jó, ha az emberek 10%-a képes megérteni. A 20. századra a tudomány nagyon műszakivá és matematikussá vált, de az emberek nem lettek átlagosan intelligensebbek.
Nem azért alkotják meg ilyen bonyolultra, hogy ne lehessen érteni, mert még így is sokat egyszerűsítenek és elhanyagolnak, hanem egyszerűen tényleg ilyen bonyolult. Ez már nem az a kor, ahol a néhány tucat nagy tudós filozófus (vagy bármely ráérős ember) képes megszerezni és birtokolni az emberiség összes megszerzett tudását. Még a kutatók sem képesek erre, nekik is nagyon kell specializálódniuk arra a területre, amit épp vizsgálnak és olyan gyors a haladás, hogy a tőlük távolabb álló területeket már ők sem tudják naprakészen követni. Ezért van az, hogy régen sok volt a polihisztor (mint da Vinci aki egyszerre foglalkozott fizikával, biológiával és művészettel). Ma már ez nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!