Mi annak a fényes csillagnak a neve, ami napnyugta után kel fel kelet felől?
Figyelt kérdés
Minden este látok az ablakban egy fényes csillagot, nagyjából kelet felől. Napnyugta után kel fel, most körülbelül szem magasságban van. A városi fények mellet is jól látható, most is látom.2011. szept. 6. 21:57
2/7 anonim válasza:
Nem az Esthajnalcsillag? A Vénusz?
3/7 anonim válasza:
a fenntlévő csillagok közül a vega, a deneb az altair és az arcturus a legfényesebb, de ezek kb a zenit közelében vannak. Valószínű, ahohy írták is, a jupitert láthatod.
4/7 anonim válasza:
A Jupiter az, a Vénusz a mostani időszakban nem látható.
5/7 anonim válasza:
Ezt érdekes volt olvasni, én is szoktam látni, és nem tudtam. Köszi!
6/7 anonim válasza:
A Vénusz -lévén belső bolygó- maximális távolsága a Naptól 47°. Tehát ennél sosem távolodik el jobban tőle. Így Nem lehet is a keleti égbolton napnyugta után.
7/7 anonim válasza:
Az összes csillag napnyugta után kel fel és kelet felől.
Mondjuk, ha megírnád, hogy melyik csillagkèpben van.... ☺
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!