Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Honnan lehet tudni hogy egy...

Honnan lehet tudni hogy egy csillagnak mi a neve?

Figyelt kérdés
mindig ott szokott lenni és már kineveztem az én csillagomnak :) de nem tudom mi a neve. tetszik nekem az a csillag :D fényes is. van olyan oldal ahol meg lehet nézni pontosan melyik csillag az ?
2011. aug. 12. 23:43
 1/8 A kérdező kommentje:
ha nincs neki neve akkor lehet adni neki hivatalos nevet?
2011. aug. 12. 23:55
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha még nincs neve, akkor igen, lehet adni neki nevet. Ezzel csak az a baj, hogy amely csillagokat innen a földről egyáltalán látni lehet (még távcsővel is!) azokat már mind katalogizálták, tehát van nevük. Hogy te esetleg nem tudod, az más kérdés.

Ha kíváncsi vagy, a neten megnézhetsz egy csillagtérképet, és beazonosíthatod rajta a csillagodat:

[link]

Pedro

2011. aug. 13. 00:17
 3/8 A kérdező kommentje:

köszi

ilyenhez nem értek. sok millió csillag közül azt az egyet nehéz megtalálni.. de akkor ennek biztos van már neve.

2011. aug. 13. 11:15
 4/8 anonim ***** válasza:

Nagyon soknak, főleg a halványaknak, csak azonosító jelük van. Ha a tied fényes, akkor viszont jó eséllyel van neve is.

"mindig ott szokott lenni", ez mit jelent? Mikor, melyik irányban és milyen magasan? Ja, és mióta látod ugyanott, mert ha nem régóta, akkor akár még egy bolygó is lehet.

2011. aug. 13. 11:42
 5/8 A kérdező kommentje:
hát kb 2 éve és el szokott menni (mint a hold v nap) és visszajön másnap este. majd megfigyelem mikor megy el és jön vissza vagy mikor látom. fényes hát nem nagyon de azért fényes és jól látni.
2011. aug. 13. 16:49
 6/8 A kérdező kommentje:
ja és ott szokott lenni ahol a nap megy le ugy nekem szembe és ugy a jobb oldalt kicsivel.
2011. aug. 13. 16:51
 7/8 anonim ***** válasza:
"ahol a nap megy le", akkor lehet, hogy nem látod egész évben? Nem lehet, hogy csak télen, vagy csak nyáron? (Így be lehet lőni, hogy a téli vagy a nyári égbolton van-e.)
2011. aug. 13. 20:31
 8/8 A kérdező kommentje:
nyáron szoktam úgy kora nyáron de amikor tiszta az ég is akkor látom. télen nem tudom hogy ott e van mert nem látok át a felhőn.. de már nem emlékszem pontosan hogy mikor látom "elsőnek".
2011. aug. 14. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!