Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan oldódik gyorsabban a...

Tom Benko kérdése:

Hogyan oldódik gyorsabban a cukor, ha limonádét készítek?

Figyelt kérdés

A lehetséges sorrendek:

1) cukor; citromlé; víz; keverés

2) cukor; citromlé; keverés; víz

3) cukor; víz; keverés; citromlé

4) citromlé; víz; cukor; keverés

Állítólag a 3) a leggyorsabb, azonban a saját tapadztalatom szerint az 1). Másoknak? Esetleg magyarázat?


2011. aug. 18. 22:45
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
A keveréstől, ugyanis az meghatározó sebességű lépés. Ha majd megint a szertárban leszek, kimérem a komponenseket előre, és összerakástól indítom a mérést. Kíváncsi vagyok.
2011. aug. 20. 14:59
 12/12 anonim válasza:

VEGYÉSZEK/FIZIKUSOK SZÉGYENE!!!!


Senkinek sem jutott eszébe 1-2 dl forró víz?


Khmm.. persze csak akkor ha nagytételbe megy pl.: kancsó :)

2012. febr. 17. 00:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!