Gyakran járok az erdőbe sétálni. Volt olyan eset, hogy pont akkor jöttem ki onnan, amikor elkezdett villámlani. Olyan is volt, hogy villámlott és szinte ugyanabban a pillanatban dörgött is, Leginkább attól félek, hogy pont engem talál el. Emiatt van batophobiám is vagyis emiatt félek a magas épületek mellett állni (bár az időjárástól független mostanában). Van rá okom, hogy féljek? Honnét tudjam, hogy hova fog csapni?
Volt egy forma, akibe négyszer belevágott, túlélte mindet, majd elütötte egy kocsi.
2011. aug. 15. 23:25
2/13 anonim válasza:
Van rá ok. Viharban jobb, ha épületen belül tartózkodsz. Szabadban pedig fa alá nem szabad. Esetleg a lombkorona pereme síkjában... de inkább ázz el, mint hogy beléd csapjon a villám. Egyébként nem lehet megjósolni, hogy hova csap be a villám. Nem törvényszerű, hogy a legmagasabb pontba csap be. A felhőkarcolóknál is bele csaphat valahol az épület oldalába és közben a tetejét elkerüli... Úgy hallottam, hogy akár a vihar középpontjától 16 km távolságban is becsaphat egy villám. Legalábbis volt rá példa.
2011. aug. 15. 23:38
3/13 anonim válasza:
én is félek a villámoktól, jogosan. ismerek vkit, akibe belecsapott a villám, és a nyaklánca helye látszik a nyakán
2011. aug. 16. 01:10
4/13 anonim válasza:
A villám nem a legmagasabb ,hanem a legkisebb ellenállású helybe csap.Ez mondjuk szerintem logikus.
2011. aug. 16. 01:59
5/13 anonim válasza:
Kizárólag a félelemre nincs, az legginkább csak össze zavar és nem tudsz majd tőle logijusan gondolkodni, vagyis még lehet a félés a veszted
2011. aug. 16. 05:01
6/13 anonim válasza:
Nincs rá okod. Valamiben meg kell halni, annak hogy villámcsapásban halsz meg, nagyon kicsi az esélye. Leélhetnéd az egész életed egy Faraday-kalitkában, és meghalhatnál végelgyengülésben, vagy rákban, vagy láblerohadásban, de annak nincs értelme.
2011. aug. 16. 13:02
7/13 anonim válasza:
"én is félek a villámoktól, jogosan. ismerek vkit, akibe belecsapott a villám, és a nyaklánca helye látszik a nyakán"
akkor miért nem a nyakláncoktól félsz inkább? :)
2011. aug. 16. 13:07
8/13 anonim válasza:
van rá okod
kedves utolsó, xD
2011. aug. 17. 12:43
9/13 anonim válasza:
több embert csapagyon a villám mint ahányat megtámadnak a cápák. van okod félni
2011. szept. 8. 21:04
10/13 anonim válasza:
Attól függ hogy van e okod villámlásba félni hogy milyen területen vagy. Például egy préri közepén van a legnagyobb esélye ,hogy beléd csap. Pláne ha teli vagy fém ékszerrel.
Városba sokkal kevesebb az esélye hogy beléd csapjon a villám. Városba általában rengeteg a fém ami elvezeti. Táblák lámpaoszlopok csatornacsövek villámhárítók. Ugyhogy kicsi az esélye hogy téged nézzen ki magának a villám :D. Ha autóval utazol akkor megnit kevés az eséj hogy belédcsapjon. Fémnek fém az autó de a gumkon van. Szóval le van szigetelve nem húzza le a villámot emiatt mert nem tud a földbe távozni onnan és így nem tud kisülés létrejönni. Esetleg akkor csap pele a villám kocsiba ha nagyon (peres) alacsony falú gumik vannak rajta. Vagy valami jó vastag láncot húz a földön.
Szóval nem kell annyira félned ettől hogy belédcsap. Pláne ha van a környéken nálad magasabb és fémebb anyag.
A villámhárítókat a házakon ne fogdosd meg a kresz táblákat se. De ha valahol Salakos vagy vöröses földön kavillózol viharba ,akkor onnan tűnj el mert a villám előszeretettel szeret becsapni a magas vastartalmú dolgokba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!