Mi a véleményetek? Mi volt először? A tér, vagy az idő?
"Hogy ez fizikailag működhet-e"
Ez itt a kérdés.
Az, ha matematikailag átmegy a "0" értéken azt feltételezi, hogy egy mínusz érték adott pillanatban zérus.
Tehát, bármi is történik vele a zéró az zéró marad.(Mármint a fizikában)
Kivéve, talán a fekete lyuk. Ahol van egyszer egy mínusz érték. Elvesz a környezetéből. De a fekete lyuk értéke pozitív. Ami esetleg a másik oldalon is pozitív értéket mutat(hat). (Fehér lyuk)De az innen negatív.
Ez az energiaérték mindaddig nem észlelhető odaát,tehát "0", amíg olyan értéket nem ér el (ideát),ami már nem növelhető és odaát energiarobbanáshoz vezet(het).
Nem tudom érthető vagyok-e?
A tér és az idő egyszerre alakult ki az ősrobbanással.
Érdekes, hogy az univerzum most tágul, de majd elkezd végül zsugorodni a tömegvonzás hatására. Végül egy nagyon apró pont lesz belőle ami kisebb lesz, mint egy molekula . Ebben a kis pontban fog összezsugorodni minden létező anyag ( ekkor szűnik meg majd az idő és a tér ), majd újra megtörténik az ősrobbanás. Elvileg végtelenszer fog még megtörténni, és már eddig is végtelenszer történt meg.
Elvileg ez azt jelenti, hogy mindig ugyan az játszódik le.
Egyszer azt is olvastam, hogy a mozdulataink, a gondolataik az ősrobbanás matematikai következménye.
Félelmetes belegondolni is ;)
@23:46
Az első mondatoddal teljesen egyetértek.
Az utolsó mondatod érdekes, erre már én is gondoltam, hogy ha az univerzumunk (téridőnk) zárt rendszer, akkor elvileg akár számítható lenne minden későbbi állapota a korábbi ismeretében. Ez tényleg ilyesztő, ha igaz! :)
Amit a kettő között írtál, az igaz lehet, de még nem tudjuk, hogy valóban ez a forgatókönyv fog-e működni, elvileg akár a végtelenségig tágulhat is az össztömeg (+energia) függvényében. Pláne, hogy állítólag most még gyorsulva is tágul... szóval nyitott kérdés.
#22,
Ezt a Mr. Nobody című filmből vetted? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!