Biológusok! Génmanipulációval elméletben ellehetne érni a halhatatlanságot?
Figyelt kérdés
2011. júl. 14. 21:54
21/25 anonim válasza:
Utolsó: ki kérem magamnak! Az én T-sejtjeim tisztességes apoptózison esnek keresztül most is, mert jól működik a szelekciós mechanizmus! :D
22/25 Anyomika válasza:
A sejtek az idő múlásával nem fognak osztódni ezt egy gén okozza. Ennek a génnek a kikapcsolását tanulmányozzák. Mert elméletben akkor ha folyamatosan cserélődnek a sejtjeink akkor nem halhatunk bele az öregedésbe. Viszont a halhatatlansághoz kéne még a immunitás minden betegséggel szemben és hogy fizikai úton se lehessen megölni minket. A biológusok/genetikusok csak a természetes halált tudnák leállítani.
23/25 anonim válasza:
Utolsó, te se sok biológia órán voltál ott, ugye?
24/25 Anyomika válasza:
Nem, sőt iskolába se jártam csak egy 40 éves alkoholista vok.
25/25 anonim válasza:
Látom kicsit régi a kérdés, de azért írok egy választ. Én nem a génmanipulációban látom a lehetőséget, hanem kicsit máshol. Én valahogy úgy képzelem el, hogy nanitokat juttatunk be a szervezetbe, amik valahogy apránként lecserélik az összes sejtet, pontosan lemásolva, így a végén ugyanazt az embert kapjuk, csak más anyagból, más működéssel, de a tudat ugyanaz marad. Szerintem attól nem kell félni, hogy tényleg ugyanazok az emberek leszünk-e, ugyanis minden pillanatban változik a testünk a tudatunk, ez a "robotizálódás" is csak egy aprócska változás lenne..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!