Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szerintetek hogyan lehetne...

Szerintetek hogyan lehetne ezt a problémát megoldani?

Figyelt kérdés
Van egy készülék, ami állítólag 40.000 Hz-es frekvenciát bocsájt ki. Az emberi hallás nagyjából 20.000 Hz-ig terjed, tehát ezt már nem lehet hallani. A kérdés, hogy milyen módszerrel deríthetném ki, hogy egyáltalán működik-e a készülék? Mikrofonnal felvenni, vagy hogy? Ötletem sincs...
2011. júl. 9. 00:12
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
És tud valami extrát ez az Audacity, amit a Goldwave nem?
2011. júl. 9. 22:10
 12/13 anonim ***** válasza:
Első vagyok.. A gond azzal van, hogy a hangkártya szerintem nem visz át 20kHz felett, a hangfrekis erősítőket általában "leszabályozzák" a zajok miatt. De egy próbát megér. Piezo mikrofonnal próbáld. Amúgy tök mindegy milyen progit használsz, csak legyen rajta oszcillószkóp nézet vagy transzponálás.
2011. júl. 10. 00:32
 13/13 A kérdező kommentje:
Még a hangkártya sztem nem lenne akkora akadály, a nagyobb gond a mikrofon. Hiába van tök jó hangkártyám, ha már eleve az input eszköz nem képes "meghallani" azt a frekvenciát. Valami más módszert kell keresni. Biztos hogy van megoldás, mindenre van. :)
2011. júl. 10. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!