Szerintetek hogyan lehetne ezt a problémát megoldani?
Speckó mikrofon kéne hozzá, a sima boltiak az emberi hallás tartományában visznek csak át, az erősítőkről nem is beszélve. Két ötletem van hirtelen:
1. Szerezni egy oszcilloszkópot és a kimenetet mérni vele, vagy egy másik ultrahang sugárzót és melléhangolni párszáz hertz-el, és a kettő által okozott lebegés vagy interferencia hallható lenne. Csak hát macerás ilyeneket szerezni.
2. Szerezni egy macskát, és bekapcsolni neki, felkapja-e a fejét rá. Ha jól tudom a kutyáknak már túl magas a 40kHz, de a macskáknak még éppen nem. Csak hát megvan az esélye, hogy a macsek hallja, csak éppen sz@rik rá. :)
Lehet hogy van jobb ötlet is, én is kíváncsi lennék rá.
Nem válasz a kérdésedre, de hátha plusz infó. Ilyeneket találtam még guglin:
"..Kereskedelmi forgalomban kaphatók még ultrahangos kullancsriasztók, ezek sajnos önmagukban nem tudják a kullancsokat távol tartani. Mivel viszont semmilyen káros hatásuk nincsen, így kiegészítő védekezésre ha nem is ajánlom, de semmiképpen nem ítélem el a használatát. Önmagában viszont a védő hatása nem kielégítő."
"nekem felemás tapasztalataim vannak az ultrahangos ketyerével kapcsolatban. Amig egyben van addig jó, tényleg nem ment bele kullancs a kutyimba. Csakhogy 3 hónap után egyszerűen kettétőrött.."
Ezzel elméletileg megoldható lenne? [link]
Persze nyilván nem fogok több százezer Ft-ot költeni, hogy ellenőrizhessem az 5.000 Ft-os kullancsriasztót, csak elméletben kérdezem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!