Hallottatok a 2029-es aszteroidáról, hogy elvileg 99%, hogy ez már befog csapódni?
Figyelt kérdés
Múltkor volt a Spektrumon nem is egyszer, hogy 2029-ben egy sokkal nagyobb aszteroida fog becsapódni a Földbe, mint, amilyen a dinoszauruszok korában. Olyannyira nagy, hogy semmivel nem tudják megállítani vagy ha meg is próbálnák valamivel lelőni, akkor még nagyobb kárt tennének a Földbe, mint, hogy egészbe hagyják, mert ha szét lövik, akkor már 100%, hogy becsapódik, ha meg nem lövik szét, akkor még van rá esély, hogy esetleg kikerüli a Földet, aminek 1% az esélye, ugyanis megállapították, hogy valami 19 éve tart a Föld felé és kiszámolták, hogy 2029-ben csapódik be, amitől nagyon félnek és el sem tudják képzelni mi lesz. Minden nap figyelik és sajnos olyan nagy, hogy eddig még nem tért el attól, hogy ne a Föld fele tartana és nem is tudják eltéríteni a tömege miatt. Szerintem ez befog találni, mivel a dinoszauruszok korában is betalált egy és attól még, hogy mi emberek vagyunk, ugyanúgy velünk is megtörténhet. Ti hisztek ebben? Szerintetek tényleg vége lesz mindennek? Láttátok a tv-ben?2011. jún. 27. 00:06
11/48 A kérdező kommentje:
De nem lenne értelme, hogy nagyobb hangja legyen 18 évvel előtte + még lehet, hogy eltér attól, hogy a Föld fele tart na meg még senkit nem érdekelne, mert mindenkiben ez fordulna meg: "Hány év az még?" "Hol van az még?" "Úgysem érem azt már meg!" "Nem hiszem én ezt el!" stb. Majd ha közeledünk az időhöz, majd eldől, hogy ugyanúgy a Föld fele tart-e és akkor már lehet jobban húzni a gatya szárát ha esetleg igen, addig meg csak találgatnak. Pár év és pontosabb adatokat tudnak. Most még az eddigi számításaik alapján nagy az esély. SAJNOS!!!
2011. jún. 27. 01:18
12/48 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Mondom: hinni a templomba kell, szóval ezt nem elhinni kell csak elgondolkozni egy kicsit, hogy nem vagyunk biztonságban, egyszer úgyis betalál a sok közül. Különben meg nem én szórakozok, hanem ezek szerint a csillagászok, ugyanis nem én adtam róla hírt. A 2012-es világvégéről meg annyit, hogy abban meg én nem hiszek, mivel földrengésről beszélnek meg sötétségről és számomra ez baromság, hogy lenne egy akkora földrengés, amitől az egész Föld kipusztul? A sötétség meg miből következne be? A Nappal nem történik még nagyon nagyon sokáig semmi, akkor? Itt ha világvége lesz, akkor az csakis csak aszteroidából következően alakulhat.....
2011. jún. 27. 01:31
13/48 anonim válasza:
Nem tudom hogy lesz-e de legyen előtte a környékünkön világvége buli. 2012-es világváge bulira is megyek már most elkezdtük tervezni:D
14/48 A kérdező kommentje:
Számomra az ilyen nem egy megünneplős dolog vagy ha te ilyen esemény előtt nyugodtan tudsz bulizni, hát tedd. :) Jól berúgsz és, akkor már nem is érzel semmit, ha felkelsz másnap az jó jel, ha nem, akkor azt meg úgysem tudod meg. :D A 2012-es világvégéről meg annyit, hogy az előtt már sokkal nyugodtabban lehet ünnepelni, mivel ilyen nem lesz, leírtam már az előző kommentembe, hogy ez mért is hülyeség.
2011. jún. 27. 11:11
15/48 A kérdező kommentje:
Ha itt valamikor is világvége lesz, akkor az csak aszteroida becsapódástól lesz, nem ilyen előre megírt f*szságoktól, mint pl. a 2012-es világvége és ráadásul azt nem is aszteroidára fogják.
2011. jún. 27. 11:14
16/48 anonim válasza:
2029-ben a számítások szerint nem fog becsapódni de ha áthalad egy ún. gravitációs kulcslyukon akkor pár évvel később visszatérhet és telibe találhatja a Földet. De nem kell pánikolni addigra úgyis elég fejlett lesz a technológia. Szerintem a mai technológiával is képesek lennénk megakadályozni egy becsapódást. Elég ha egy atombombát felrobbantunk az aszteroida mellet és az megfelelőképpen eltolja a pályáját.
17/48 anonim válasza:
2029 hol van az még? Amúgy 1 a 250 000-hez az esély 2036ban, 2029es becsapódást már kizárták.. Nem értem az emberek miért ilyen naivak katasztrófákat illetően..
18/48 anonim válasza:
Amúgy meg nem lenne világvége, a bolygó 250-300 méter átmérőjű, sok elégne belőle a légkörben és a becsapódás max egy nagyobb várost törölne el, vagy szökőárat csinálna, ha vízbe esik, amitől nekünk nem kell aggódnunk.
19/48 A kérdező kommentje:
Az, hogy max egy nagyobb várost törölne el, az egy nagy marhaság, gondolj már bele, ha valami olyan nagy sebességgel jön, dinoszauruszok korában se egy kis területet pusztított el, hanem az egész Földet és ráadásul az még kisebb is volt, mint, ami a 2029-es lesz. A csúcs technológiáról meg annyit, hogy igen valóban rátudnának lőni, de, akkor darabokra hullik és a sok darabból már tuti betalálna jó pár darab és így félnek, hogy nagyobb káoszt csinálnának a Földbe, minthogyha egészben hagyják. Így nem bántják, hanem rábízzák a természetre.
2011. jún. 27. 13:18
20/48 Sajtoskifli válasza:
Azért a dinoszauruszok sem rögtön a becsapódáskor haltak ki. Primitívebb fajként nem tudtak alkalmazkodni az új körülményekhez, ami hosszabb távon táplálékhiányt jelentett, attól pusztultak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!