Sokan mondják azt hogy nem lehet elérni a fénysebességet főként mivel tömeg végtelenre nőne?
Figyelt kérdés
De vákumba számít ez???2011. jún. 19. 17:23
11/31 anonim válasza:
szerez ez bringát szerelj a hátuljára egy lámpát tekerj és "lö légsebességgel hajtasz
12/31 anonim válasza:
Ám mi a helyzet pl egy feketelyuknál? ott az energia végtelen ami szív téged és a gravitációs erő van akkora h a fotonokat is visszatartja, tehát elméletileg ott nem lehetne fénysebességre gyorsulni?( mondjuk ott van az a tény is h az anyag eleje nagyobb gravitácios erővel találkozik mint az anyag vége és emiatt nem h atomjaira hull hanem teljesen szétesik)
13/31 anonim válasza:
ha tényleg érdekel a téma olvass utána, a relativitás elmélet megtalálható nagyobb könyvtárakban
14/31 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat
2011. jún. 20. 09:41
15/31 anonim válasza:
A fekete lyuk szerintem azért fekete, mivel gyorsabban halad mint a fénysebesség. Már lehet rég nincs is amúgy a fekete lyuk mikor a fénye ideér hozzánk. Ezért tartom lehetetlennek, hogy ne lehessen fénysebességnél gyorsabban menni. Anno mikor még nem lépték át a hangsebességet, akkor is azt mondták hogy nem lehet. Szerintem lehet a fénysebességnél gyorsabban menni.
16/31 anonim válasza:
utolsónak üzenem a feketelyuk az nem mozog azt ugy kell elképzelni mint egy bolygot vagy csillagot anyni különbséggel h hihetetlensűrű és nehéz ami következtében olyan erős gravitcios ereje van h a szökési sebesség( h elhagyd a gravmezőt) nagybb vay egyenlő a fénysebességgel tehát a fotonok sem tudnak kijutni a "lyuk"ból másrészt a feketelyukak nem olyanok mint a csillagok h relativ rövid éltettartamuk van hanem nagyon lassan párolognak ( igen párolognak nem pont mint a viz de azt csinaljak) de ennek ellenére el nem tűnnek
17/31 anonim válasza:
hívd fel Tumatot, a kis indiánt, aki Pucival, a majommal, és Harcsabácsival, a Tanga tengeren át a 78-as étteremig megy, hogy megoldja problémáidat, kivétel, a én épp nem a világ megmentésére kérném őket, figyelem, a szám emeltdíjas, és nem kell megadnom, mert akinek tiszta a lelke, azok tudni fogják a számot. Ja, és figyelj, nehogy elrontsd a számot, mert akkor átkapcsol sajthoz, a debil démonhoz!
18/31 anonim válasza:
Szerintem az űrben sok minden nem számít. Mivel Einstein úgy gondolta,hogy a földön nem lehet fénysebességgel utazni. Viszont mikor élt, akkor még nem voltak az űrben. Ott másabb a fizika, és mivel nincs gravitáció, a tömeg nem nőne meg szerintem. A CERN-ben hiába kutatnak dolgokat, hogyha a földön van és alkalmas rá a földi gravitáció. Ha nincs gravitáció, vagy elhanyagolható, az lenne az igazi kutatás, pl a holdon(mivel ott csak 1/4-ede a földének a gravitáció)
19/31 A kérdező kommentje:
érdekes gondolat :)
2011. júl. 3. 10:06
20/31 anonim válasza:
Nekem eszembe jutott valami a témával kapcsolatban:
Egy flex (sarokcsiszoló) üresjáratban 11000-et fordul percenként. Kiszámoltam, hogy egy 10cm-es átmérőjű tárcsa esetén a kerületi sebesség kb. 57,5 m/s, ami a fénysebesség kb. 1/5263158-ad része. Ha tehát a tárcsa átmérőjét az 5263158-szorosára növelnénk, akkor a kerületi sebesség elérhetné a fénysebességet, nem? Persze ez csak elmélet, hisz ekkora tárgyat ilyen fordulaton pörgetni nem lenne kis teljesítmény, hisz a tárcsa nagyobb lenne, mint egész Budapest (52,6 km átmérőjű), plusz a légellenállás miatt szinte azonnal kigyulladna.
De ha ezt az űrben hajtanánk végre, ahol nincs légellenállás, ettől nem kellene tartanunk.
Nagyon nagy hülyeséget írtam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!