A golyóstoll nem működik gravitáció nélkül?
15:05
Nos nem tudom, hogy neked milyen spéci tollad van, de én igenis kipróbáltam, és valóban csak addig fog, amíg a golyón van tinta. Mellesleg gondolod, hogy ha a sima golyóstoll fogna a súlytalanságban, akkor a NASA dollármilliókat költ egy speciális belső nyomással működő tollra? Néha tájékozódni is kéne.
Ja igen, a slussz poén annak, aki nem ismeri a történetet. Miután az amcsik elkészítették az írószerszámot, mindenhol mutogatták, dicsekedtek vele, az oroszok meg már a kezdettől fogva ceruzával írtak a világűrben :)
15:11
:)
Azért tegyük hozzá, hogy azok a dollármilliók, csak valamivel több mint egy millió dollár és a ceruzás dolog meg persze vicces legenda.
Az amerikaiak is ugyanúgy ceruzát használtak eleinte, csak az űrhajóban szálldogáló grafitpor nem egy életbiztosítás, akármilyen kevés is van belőle.
"Nos nem tudom, hogy neked milyen spéci tollad van, de én igenis kipróbáltam, és valóban csak addig fog, amíg a golyón van tinta."
Tudod te mekkora golyó van egy golyóstollban? nos kb fél milliméter. Tudod te mekkora vonalat húz egy fél millis golyó, ha tintás? Pont akkorát amekkora a kerülete. Tudod te mekkora egy fél milliméteres golyó kerülete? Elárulom: 1.6mm Ha figyelembe veszem, hogy nem azonnal jön is le az összes tinta Még akkor is "kicsit" több tinta jön ki a tollból, mint amennyi a golyón van... Szerintem...
De cáfolj meg, és mutass egyetlen tollat, ami nem képes minimum 5cm-es tintacsíkot húzni (és persze normális állásban azért tudja....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!