Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mely kriptozoológia "hatásköré...

Mely kriptozoológia "hatáskörébe" tartozó állatot tartotok elképzelhetőnek?

Figyelt kérdés
(mármint hogy létezik)
2011. jún. 4. 18:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Az üregi vak dínók elmélete érdekes (illetve nehezen tartható a nagyobb szélességi körökön, lásd jégkorszak, ha volt is valahol meleg hely, mindenki a környékről odatódult, aztán az emlősök már egyszer bebizonyították, hogy "túlélőbbek"), de nem lehetetlen. Viszont az összes "élő dínó" beszámoló mind mocsaras, tavi "szörnyekről" ír, a legutolsó beszámolók "szárazföldi" dinoszauruszokról a középkorból valóak (már amire rá lehet húzni, hogy valami nagyobbacska gyíkról beszélhettek a krónikák). Ez ellentmondana a barlangnak.

A sárkánymítoszoknál ahol felbukkan a barlang, mint lakóhely, nem tarthatóak, mert majdnem minden esetben megtalálták az adott barlangban a megkövesedett csontokat. Tehát ez az oldal megdőlt.

Hogy egy nagyon földalatti, nagyon mély, nagyon barlangba bevackolta magát egy populáció... a sodródás miatt én kevés esélyt jósolnék annak, hogy túlélték volna. Persze ettől még nem lehetetlen.

2011. jún. 5. 14:01
 12/18 anonim ***** válasza:
én sem hiszem el, dehát Darwinnak se hitt senki először
2011. jún. 5. 14:04
 13/18 anonim ***** válasza:
ezt a dínós dolgot most találtátok ki vagy, tudtok linkelni ilyen cikket?
2011. jún. 5. 16:23
 14/18 anonim ***** válasza:
2011. jún. 5. 17:07
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Írta valaki, hogy szinte csak mocsarakban, tavakban fordulnak elő észlelések.

[link] Ez például egy "homoki dínó" . Vagy a repülő "Ez valami vagy megy valahova" kategóriába tartozó ízéket sem csak ilyen területeken látják.

2011. jún. 5. 20:38
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

A nemrégiben "kihalt" fajok túlélése még simán elképzelhető. Attól, hogy mi már 300 éve nem találkoztunk vele, valami elszigetelt helyen élhet egy-egy kis populáció. A dinók tekintetében már szkeptikus vagyok. Esetleg a tengeri gyíkoknak valami fajtája átvészelhette az elmúlt évmilliókat, de ennek sem látom túl nagy esélyét, illetve ma már tuti messze nem úgy néz ki, mint 65 millió éve.

Ami a "majomembereket" illeti, simán elképzelhető, hogy valahol a világon él egy emberszabású faj, amit még nem fedeztek fel. Hogy ez a Himalájában él, a Sziklás-hegységben, vagy máshol... passz, de nem tartom elképzelhetetlennek.

2011. jún. 5. 21:53
 17/18 anonim ***** válasza:
Ami pedig a 20-30-40 méteres óriáskígyókat illeti, 1-1 mutáns példány lehetett, amelyik akkorára nőtt, de egy komplett faj... megeshet, de kételkedem benne.
2011. jún. 5. 21:54
 18/18 anonim ***** válasza:

A 20-30-40 méteres kígyó azért még mutánsnak is durva. Ilyenkor már a képzelőerő és a szájhagyomány növeszti az állatot, nem a növekedési faktorok.

(Egyszer egy húsz centis kis mocsok eredi sikló engem is megtréfált, úgy tekergőzött az avarban, hogy már majdnem szívrohamot kaptam, mégis mi ez a másfél méteres borzalom ilyen fiatal példányban. Valószínűleg azok a nagy kígyók szokatlanul nagy példányok voltak, de azért 20 méter...)

2011. jún. 6. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!