2 zöld szemű szülőnek lehet barna szemű a gyermeke?
Igy van:NEM LEHET!!!
Osszegzem a leirtakat:
Ket barnaszemu szulo gyerekenek barmilyen lehet a szemszine!
Ket kekszemu szulo gyerekenek pedig tuti nem lehet barna!!!
Hát nekünk biosz órán gimiben elmondta a tanárnők, h igenis lehetésges h két különböző színű szülőnek lehet egy 3. szemszínű gyereke.
Előre is bocsi, ha tudományosan nem pontosan fogalmazok, régen volt már az a gimi :)
Pl.: egy barna szemű apa és zöld szemű anyának lehet kék szemű gyereke, akkor, ha pl. a zöld szemű anyának a génjeiben megtalálható a kék szem génje (mondjuk az anyának az anyja kék szemű volt) Ezért a gyerek lehet kék szemű.
Viszont az is igaz, h a barna szem dominánsan öröklödik, a világosak meg recesszíven. Nálunk is úgy van , h anyum barna, apum zöld és mind3an tesóimmal barna szeműek lettünk.
23/N
Illetve kicsit sötétebb húgomé.
Tehát ha a szem alapvetően sötétebb és világosabb keveréke egy sötétebb összhatást ad, akkor az sötétnek minősül, így már érthető.
Akkor a 14:32-es hozzászólást vegyétek tárgytalannak.
“So contrary to what used to be thought, it is possible for two blue-eyed parents to have a brown-eyed child, although this is not common.”
Itt kék szemről van szó, de vannak érdekes dolgok írva, a felét sem értettem :D
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__77..
Kedves 15:06
Olvasd el az eredeti kérdést.
Ez végre tisztázva lett, hogy nem lehet.
Könyörgöm ne bonyolítsuk már tovább.
Szerintem sem lehet 2 zöld szemű szülőnek barna szemű gyereke.De az is nagyon sokat számít,hogy milyen géneket hordoz a szülő.
Pl nekem apukám fekete hajú és barna szemű.Anyukám sötétbarna hajú és kék szemű.Nővérem sötétbarna hajú és barna szemű lett.Én pedig vörös hajú és zöld szemű.
Mint utólag kiderül apai ágról örököltem a vöröshajú gént.Apukám anyukájának az unokatestvére volt vörös egyedül a családban.
Férjem fekete hajú és barna szemű.Mint mondtam én vörös hajú vagyok és zöld szemű.A kisfiúnk szőkés-barna hajú és kék szemű és egy az egyben úgy néz ki mint az egyik unokatesóm anyai ágról.Anyukám hugának a fia, a hajszínűk a szemszínük és a testalkatuk még az arckarakterük is teljesen egyforma.Ilyen ez a genetika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!