nem lehet, domináns-recesszív öröklésmenet alapján öröklődik a szemszín, 1-2 ember leírta, úgyhogy nem részletezem, hidd el nekünk, és ne adj az olyanok válaszára, akik úgy kezdik, hogy "szerintem lehet..."
2 világos szemű embernek CSAK világos (nem barna) szemű gyereke születhet
2011. máj. 21. 14:51
22/54 anonim válasza:
Akkor az én gyermekemet biztos a gólya hozta, 2 barna szemű szülő, kék szemű gyermek, akinek még változhat a szemszíne, mert még nem egészen 2 éves, de tutira nem lesz barna.
Természetesen lehetséges.
2011. máj. 21. 14:55
23/54 anonim válasza:
Végül csak eljutunk a postásig, őt kellene megkérdezni erről, ő itt az érdekelt fél:-)
2011. máj. 21. 14:55
24/54 anonim válasza:
De valaki mondja már meg, amit kérdeztem, hogy akkor mi van, ha egy szem barnászöld? Szóval barna, de van zöldes beütése. Akkor mi öröklődik?
2011. máj. 21. 14:57
25/54 anonim válasza:
szüleimnek barna szeme, barna haja van. nagypapáimnak szintén barna-barna. az egyik nagymamám szőke kék szemű, a másik mamám barna hajú zöld szemű. én pedig világosbarna hajú, világoszöld szemű lettem.
2011. máj. 21. 14:58
26/54 anonim válasza:
14:55-ös hülyeségeket beszél.. Barna szemű szülőknek bármilyen szemszínű gyereke lehet, természetesen nem a gólya hozta a tiéteket! Itt most zöld színű szülőkről van szó, akik NEM hordoznak barna színű gént! Tényleg nem értem, miért oltogatja a nem hozzáértő azokat, akik valamennyire értenek hozz..
Egy szónak is száz a vége: nem. Nézz utána, érdekes cikkek vannak a neten a szemszín öröklődéséről..
2011. máj. 21. 15:00
27/54 anonim válasza:
14:55
Miért nem olvasol figyelmesebben?
2 barnaszemű szülőnek lehet világos szemű gyereke, mert a barnaszeműek hordozhatják, és örökíthetík a világos szemet.
Mi most nem erről beszélünk, hanem arról az esetről, hogy 2 világosszeműnek nem lehet barna szemű a gyereke, mert a világos szeműek nem hordozzák a sötét szemért felelős gént.
14:57: nem igazán vannak tiszta árnyalatok, ha barnás a szeme, akkor az a barna egy típusa lehet, mindenesetre ha sötét, akkor lehet világos színű gyereke, és természetesen sötét is..(gondolom annál a bizonyos barnás-zöldnél sötétebb nem lehet, csak ha a másik szülő szeme sötétebb.)
2011. máj. 21. 15:03
30/54 anonim válasza:
Akkor ezek szerint a barna egy árnyalata, én azt hittem zöld. Akkor ez esetben visszavonom, valóban nem lehet, mert akkor anya szeme barna, apué kékes én kék lettem húgom pedig ilyen barna, mint anyukámé.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!