Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » 2 zöld szemű szülőnek lehet...

2 zöld szemű szülőnek lehet barna szemű a gyermeke?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom, hogy ez nem valószínű, de nem tudom, hogy igazam van-e. Genetikailag ez hogy működik?
2011. máj. 21. 14:25
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim válasza:
100%

nem lehet, domináns-recesszív öröklésmenet alapján öröklődik a szemszín, 1-2 ember leírta, úgyhogy nem részletezem, hidd el nekünk, és ne adj az olyanok válaszára, akik úgy kezdik, hogy "szerintem lehet..."

2 világos szemű embernek CSAK világos (nem barna) szemű gyereke születhet

2011. máj. 21. 14:51
 22/54 anonim válasza:
33%

Akkor az én gyermekemet biztos a gólya hozta, 2 barna szemű szülő, kék szemű gyermek, akinek még változhat a szemszíne, mert még nem egészen 2 éves, de tutira nem lesz barna.

Természetesen lehetséges.

2011. máj. 21. 14:55
 23/54 anonim ***** válasza:
11%
Végül csak eljutunk a postásig, őt kellene megkérdezni erről, ő itt az érdekelt fél:-)
2011. máj. 21. 14:55
 24/54 anonim ***** válasza:
76%
De valaki mondja már meg, amit kérdeztem, hogy akkor mi van, ha egy szem barnászöld? Szóval barna, de van zöldes beütése. Akkor mi öröklődik?
2011. máj. 21. 14:57
 25/54 anonim ***** válasza:
23%
szüleimnek barna szeme, barna haja van. nagypapáimnak szintén barna-barna. az egyik nagymamám szőke kék szemű, a másik mamám barna hajú zöld szemű. én pedig világosbarna hajú, világoszöld szemű lettem.
2011. máj. 21. 14:58
 26/54 anonim ***** válasza:
87%

14:55-ös hülyeségeket beszél.. Barna szemű szülőknek bármilyen szemszínű gyereke lehet, természetesen nem a gólya hozta a tiéteket! Itt most zöld színű szülőkről van szó, akik NEM hordoznak barna színű gént! Tényleg nem értem, miért oltogatja a nem hozzáértő azokat, akik valamennyire értenek hozz..

Egy szónak is száz a vége: nem. Nézz utána, érdekes cikkek vannak a neten a szemszín öröklődéséről..

2011. máj. 21. 15:00
 27/54 anonim ***** válasza:
80%

14:55

Miért nem olvasol figyelmesebben?

2 barnaszemű szülőnek lehet világos szemű gyereke, mert a barnaszeműek hordozhatják, és örökíthetík a világos szemet.

Mi most nem erről beszélünk, hanem arról az esetről, hogy 2 világosszeműnek nem lehet barna szemű a gyereke, mert a világos szeműek nem hordozzák a sötét szemért felelős gént.

2011. máj. 21. 15:02
 28/54 anonim ***** válasza:
25%

[link]

Na ez milyen?

2011. máj. 21. 15:02
 29/54 anonim ***** válasza:
73%
14:57: nem igazán vannak tiszta árnyalatok, ha barnás a szeme, akkor az a barna egy típusa lehet, mindenesetre ha sötét, akkor lehet világos színű gyereke, és természetesen sötét is..(gondolom annál a bizonyos barnás-zöldnél sötétebb nem lehet, csak ha a másik szülő szeme sötétebb.)
2011. máj. 21. 15:03
 30/54 anonim ***** válasza:
Akkor ezek szerint a barna egy árnyalata, én azt hittem zöld. Akkor ez esetben visszavonom, valóban nem lehet, mert akkor anya szeme barna, apué kékes én kék lettem húgom pedig ilyen barna, mint anyukámé.
2011. máj. 21. 15:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!