Mit testesít meg Jézus pszichológiai értelemben?
Jézus személye, mint a felettes én, az erkölcs, megtestesítője.
Halála előtt a következőket mondja: … itt hagyom nektek a szent lelket, és veletek leszek az idők végezetéig.
A külső példa, iránytű, belsővé lett.
Ezt nevezi Jung SELBST-nek.
Ez életünk fontosabb döntéseinél súg, jelzi a helyes irányt.
Úgy tűnik,már meg is válaszoltad a kérdésedet.
Amúgy szerintem Jézus a szeretet és minden ebből fakadó érzést testesít meg.Másik értelemben pedig olyan lényt(Istennel együtt),akire lehet számítani,aki mindig ott van,akkor is,amikor más már nincsen.Úgymond az ember "mentsvára".
Másodiknak:
A pszichológia is természettudomány.
07:03--->Igen csak nem mindegy miben akarod hogy segítsen.Nyilván olyanban nem fog amivel ártana neked,hiszen akkor gonosz lenne.Nem-e neked kéne gondolkodás átalakítást végezni, hogy olyanban kérd a segítségét ami felé vezet?
Vagy szerinted Ő néha ül a fülén,esetleg lusta,vagy nem akar segíteni?.................
Jézus a megtestesült ige.Azért jött,hogy életével tanítson minket,példát mutasson és hogy kereszthalálával és feltámadásával megváltson minket.Tehát a kérdésre úgy is lehet válaszolni,hogy a jövendölést tehát az igét,de a lényeg hogy nem az ige miatt jött le mert muszáj volt,hanem hogy megmutassa hogy kell élni.
Ő mondja:
Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint
én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást. Arról tudják majd meg, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt." Jn 13,34-35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!