Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mit testesít meg Jézus pszicho...

Mit testesít meg Jézus pszichológiai értelemben?

Figyelt kérdés
2011. máj. 21. 21:25
 1/8 anonim ***** válasza:

a teljes személyiséget, mondhatni a legjobbat, amiből nem hiányzik egyáltalán a pozitív hozzáállás(mármint annak érvényre jutása), ami ötvözi magában egyszerre mindegyik vérmérsékletet, ami a Myers-Briggs féle típuselméletben mindegyik betűt összegezi, tehát nem billen el egyik oldalra sem, hanem megmarad középen, s pont ezért teljes, vagyis nem "törtszemélyiség", amit azért tud ekként kimutatni, mert magát nem tartja különállónak senkitől és semmitől, tulajdonképpen ekkor már személytelenségről beszélünk, mivel személynek csak valakivel szemben lehet lenni...de Jézus magát tudatban teljesen egynek tartotta az Egésszel.

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. máj. 22. 12:28
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! Meg tudnád mondani, hol tudnék ennek a Meyer-Briggs-féle elméletnek utánaolvasni?
2011. máj. 22. 16:53
 3/8 anonim ***** válasza:

egy magyar oldal neked, de egyébként itt a fórumon egy srác pont ezzel kapcsolatosan tett fel egy kérdést, ő foglalkozik ezzel, s ha jól tudom Carl Gustav Jung nevű pszichológustól ered a dolog. idevágom a kérdést is, ott a kérdezőtől tudsz szélesebb körű információt kapni, bár megemlítem, az illető nem fogadja el azt, hogy létezik egyensúlyi állapot a Myers-Briggs féle típuselmélettel kapcsolatban, egy elég jó kis beszélgetést folytattam vele erről korábban. :)

[link]

a kérdés:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__onismereti-ker..

üdv és sok sikert

26/F

LastOne.Left

2011. máj. 22. 20:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Érdekes pszichológiai esettanulmány háromszorosan tört személyiségjegyekkel, súlyos apakomplexusokkal, olyan rozoga állapotban, hogy csak a szentlélek tartja össze. Nem beszélve a gyerekkori komplexusokról... De egy i betűért tűzbe tenné a kezét!
2011. máj. 23. 19:37
 5/8 A kérdező kommentje:
Szellemes vagy, már-már fausti magaslatokkal, csakhogy ez most még sem oly vidám, mivel nekem ped-pszichóvizsgára kell.
2011. máj. 23. 21:45
 6/8 anonim ***** válasza:
Jézus legfontosabb pszichológiai üzenete: "Ne féljetek" "Veletek leszek minden nap, az idők végezetéig" (János). Vagyis felold a halálfélelem, az egzisztenciális és egyéb szorongások súlya alól. A többi kinyilatkoztatása olyan morális tanítások rendszere, mely új embertípust alakot. Erre azért volt szükség, mert a világ legromlottabb birodalmának, a Római Birodalomnak az erkölcsrendszere nem tette lehetővé az emberiség túlélését. Az új embertípus térhódítása tette lehetővé, hogy ne a gátlástalan gyilkolás képessége legyen az ember legfőbb erénye. De ez már etika és nem pszichológia.
2011. máj. 27. 12:49
 7/8 A kérdező kommentje:

Kedves 12.49! Köszönöm a válaszodat, ez mind jól jön az én fejecskémbe. El lehet mindezt olvasni is valahol, gy magadtól vagy ilyen okos. Ha lehet, légy szíves írj forrást is nekem.

Köszönöm szépen a válaszodat!

2011. máj. 27. 21:17
 8/8 Győrfi Marianna válasza:
Ezzel az aggyal ne legyél pszichológus se pszichiáter.A TE DILIS TUDOMÁNYOD SZERINT AKI ÖRDÖGÖKET, ANGYALOKAT LÁT ELMEBETEG!A fausti magaslatokért-Kapd be!Sátán maffiatagja!
2012. febr. 10. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!