Mit testesít meg Jézus pszichológiai értelemben?
a teljes személyiséget, mondhatni a legjobbat, amiből nem hiányzik egyáltalán a pozitív hozzáállás(mármint annak érvényre jutása), ami ötvözi magában egyszerre mindegyik vérmérsékletet, ami a Myers-Briggs féle típuselméletben mindegyik betűt összegezi, tehát nem billen el egyik oldalra sem, hanem megmarad középen, s pont ezért teljes, vagyis nem "törtszemélyiség", amit azért tud ekként kimutatni, mert magát nem tartja különállónak senkitől és semmitől, tulajdonképpen ekkor már személytelenségről beszélünk, mivel személynek csak valakivel szemben lehet lenni...de Jézus magát tudatban teljesen egynek tartotta az Egésszel.
üdv
26/F
LastOne.Left
egy magyar oldal neked, de egyébként itt a fórumon egy srác pont ezzel kapcsolatosan tett fel egy kérdést, ő foglalkozik ezzel, s ha jól tudom Carl Gustav Jung nevű pszichológustól ered a dolog. idevágom a kérdést is, ott a kérdezőtől tudsz szélesebb körű információt kapni, bár megemlítem, az illető nem fogadja el azt, hogy létezik egyensúlyi állapot a Myers-Briggs féle típuselmélettel kapcsolatban, egy elég jó kis beszélgetést folytattam vele erről korábban. :)
a kérdés:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__onismereti-ker..
üdv és sok sikert
26/F
LastOne.Left
Kedves 12.49! Köszönöm a válaszodat, ez mind jól jön az én fejecskémbe. El lehet mindezt olvasni is valahol, gy magadtól vagy ilyen okos. Ha lehet, légy szíves írj forrást is nekem.
Köszönöm szépen a válaszodat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!