Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az erdő mely szintjén él a som?

Az erdő mely szintjén él a som?

Figyelt kérdés

Cserje-, avar- vagy lombkoronaszint? (szerintem cserje, de ez egyáltalán nem biztos)

A húgom feladata, de nem tudjuk a választ. Szerintetek?

Légyszi ne csak találomra válaszoljatok, hanem úgy hogy tényleg meg vagytok győződve róla!

2011. ápr. 18. 17:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Cserje.
2011. ápr. 18. 18:23
 2/5 anonim ***** válasza:

Most én meg lehetek győződve róla, mint a fene, az attól még lehet rossz :)

De amúgy cserje.

2011. ápr. 18. 18:27
 3/5 anonim ***** válasza:

Azért ha egy kicsit végig gondolnád, hogy mi a som, akkor rögtön rájönnél:

A som egy mohaféle? A som egy lágyszárú növény? A som egy cserje? A som egy fa?

Ha nem tudod, megnézed, pl.:

"A húsos som (Cornus mas), a somfélék (Cornaceae) családjába tartozó, egész Európában, így a Kárpát-medencében is elterjedt, 3–7 m magasra növő cserje. " (Wiki)

2011. ápr. 18. 19:12
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

Belegondoltam, utánajártam és pont azért mert 3-7 m magas azért gondoltam azt, hogy akkor az már a lombkorona szinten is lehet, szóval nem lusta voltam csak bizonytalan.

2011. máj. 25. 10:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát a 3-7 méter az már a legteteje. Azaz a legnagyobb som legmagasabb csúcsa volna a 7 méter. Ez pedig a lomkoronaszint legalja talán. Vagyis a legnagyobb som legfelső rügye épp hogy belelóg a lombkoronaszint legaljába. Ezen nem érdemes bizonytalankodni, a szinteket nem vonalzóval húzzák, hanem az a kérdés, hogy hol van a növény fő tömege (a lomkorona szint alatt, egyértelműen).
2011. máj. 26. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!