Talán a matematika teljes mértékben haszontalan?
(tudományfilozófiai értelemben)
Most sok ember megdöbbenve vádolhat hogy hülye vagyok, talán joggal, viszont úgy vettem észre hogy sok sok fizikai jelenségre nem tud magyarázatot adni pl: kvantummechanika egyes részei. Gödel nem teljességi tétele is arra utal, hogy valami baj van a gondolkodásunkkal. Lehetséges, hogy rossz úton haladunk?
"A kérdező kommentje:
Barátaim. Tudományfilozófiai értelembe tettem fel a kérdést. Amúgy eddig One járt a legközelebb, ahhoz, amit tudni akarok. Gondolkozzatok, ne agresszívoskodjatok."
A kérdező ad bizonyosságot, hogy én a kiírt kérdésre próbáltam a lehető legjobban válaszolni...senki az égegyadta világon nem mondta, hogy a matematika minden helyzetben felesleges, vagy haszontalan...mivel gyakorlati szempontból eléggé fontos, sőt szükséges...de a kérdés még mindig nem erre irányult. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Igen, a "filozófiai értelmetek".
Mondj egy ilyen KONKRÉT dolgot, ami szerinted nem stimmel.
Hátha ki tudjuk javítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!