Ért valaki a szemszín öröklődéséhez? Hogy alakult ki a lányom szemszíne?
Szóval az öröklődés alapjait értem. Domináns-recesszív, gén-allél, fenotipus-genotipus meggvan...
De! A kislányom 1 éves és különleges szeme van. Apa-anya barnák vagyunk. Anyukám kék szemű, anyósom zöld, tehát mindketten hordozunk recesszív géneket.
A lányomnak a pupillája körül barna a szeme, kívül szürkéskék. Ha vakuval fotózom, vagy erős a fény (gondolom mert a pupilla beszűkül) kéknek tűnik. Máskor barna. Oldalról nézve barna. De olyan is előfordul, hogy méregzöldnek tűnik, de legtöbbször inkább grafitszürke.
Hogy alakult ez ki? És akkor most milyen színű a szeme?
Tennék fel képet, de nem tudom, hogy kell.
Itt meg egész más:
<a class="fotoalbum_gallery_link" href="http://letti.szedmakne.fotoalbum.hu/viewlarge/pictureid/5580092">szem-2</a>
nézd meg ezt a szemszínkalkulátort. én kisfiamnak gyönyörű kék szeme van, pedig dédszülőkig visszamenőleg mindenki barna szemű. :-)) és az 1000 % hogy én vagyok az anyja, férjem meg az apja.
különleges szeme van a kislányodnak :-))
Had kérdezzem meg hogy ennél a kalkulátornál mit kell nézni? mi számít eredménynek?
Amit % ban írnak alul vagy mi?
mert az nem jó,mert mindig a barnára jön ki 50% még ha hülyeséget is írok be.
Szia
Nekem apukámnak nagyon szép kék szeme van, és szőke haja. És nagymamám (apa anyukája) mesélte, hogy tejfel fejnek csúfolták mert neki is ez az igazi szép szőke haja van/volt, és kék szeme. Apának van egy húga Ő is olyan, mint mama (fiatalon) :)
Szóval ez az ág kék szem szőke haj :)
Anyukám és az Ő ága meg zöld szem és sötét barna haj.
Én 4 éves koromig kék szemű szőke hajú voltam. Aztán egyre sötétedett a hajam és a szemem is zöld lett :((
Olyan furcsa visszanézni 4 éves koromig a fényképeket.
A húgom is ugyan így járt, csak az Ő szeme hamarabb zöld lett, viszont a haja 8 éves koráig bírta :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!