Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi fogott meg a kémiában?...

Mi fogott meg a kémiában? Miért szeretted meg?

Figyelt kérdés
Igazából ihlet kellene, hogy mivel/mitől szerethetném én is meg. :D
2011. jan. 23. 21:06
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
A levegőben nitrogén van, nem hidrogén. A hidrogén lenne, felrobbannánk. :)
2011. jan. 24. 09:16
 12/15 anonim válasza:
Hát én mindig is jobban szerettem a fizikát, mert az az egész világot leírja, hogy mi történik ha ezt vagy azt csinálod. A szerves kémiával nincs bajom, de az általános meg a szervetlen kémiával van. A szerves kémia azért tetszik mert logikus az egész, ha ráérzel a logikára minden menni fog, viszont van buktatója is. A képletek. Rengeteg iszonyathosszú képlet van (most szerkezeti képletekre gondolok) amik hasonlitanak egymásra, mégis tudnod kell miben különböznek.
2011. jan. 24. 12:18
 13/15 tetris ***** válasza:

A kémia olyan rettenetesen bonyolult, olyan száraz tudomány, hogy annak nagyon pihentnek kell lenniek, aki ezt még szereti is.

De most tényleg nincs hidrogén a levegőben?

2011. jan. 24. 14:48
 14/15 anonim ***** válasza:
Ez lehet ellenszenves lesz, de nekem az tetszett meg, hogy én értettem egyedül a 28 fős osztályomból. Később cikinek tartottam ha "még én se" tudtam valamit, ezért még jobban utána néztem és így tovább. Aztán 9. be kaptunk egy béna tanárt és akkor senki se tudta igazán, de most 10.-be megint van kedvem hozzá, bár itt már nem vagyok a legjobb, inkább azért van hozzá kedvem, mert tudom, általánosban szerettem. Am. általánosban sem a tanár hibája volt h nem értették a többiek, nem is érdekelte őket, pedig még kísérleteztünk is az első hónapokban. Remélem hasznodra válik a válasz!
2011. jan. 24. 17:41
 15/15 anonim ***** válasza:

Nekem még nyolcadikban tettszett meg.

Olvastuk egy haverommal egy könyvben, hogy így meg úgy lehet lőport csinálni, rakétát építeni. Nagyon megtetszett a dolog és elhatároztuk, hogy meg kéne valósítani. Természetesen elsőre nem jött össze, mert nem olyan egyszerű az mint ahogy a könyvbe le van írva(:

Haverom feladta, őt annyira nem érdekelte a dolog, én tovább olvasgattam, hogy mi reagál, mi alapján mennek a dolgok, hogy mennek a dolgok. Kémiatanárom szörnyű volt, nem is tanított semmit se, be se járt órát tartani, otthon önszorgalomból készültem, írtam egy 97%-os kémia érettségit, jelenleg az ELTE természettudományi karán vagyok Kémia alapszakos hallgató és még mindig imádom a kémiát, mert határtalan, végtelen és akár mi megvalósítható a segítségével.

2011. jan. 24. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!