Mi fogott meg a kémiában? Miért szeretted meg?
A kémia olyan rettenetesen bonyolult, olyan száraz tudomány, hogy annak nagyon pihentnek kell lenniek, aki ezt még szereti is.
De most tényleg nincs hidrogén a levegőben?
Nekem még nyolcadikban tettszett meg.
Olvastuk egy haverommal egy könyvben, hogy így meg úgy lehet lőport csinálni, rakétát építeni. Nagyon megtetszett a dolog és elhatároztuk, hogy meg kéne valósítani. Természetesen elsőre nem jött össze, mert nem olyan egyszerű az mint ahogy a könyvbe le van írva(:
Haverom feladta, őt annyira nem érdekelte a dolog, én tovább olvasgattam, hogy mi reagál, mi alapján mennek a dolgok, hogy mennek a dolgok. Kémiatanárom szörnyű volt, nem is tanított semmit se, be se járt órát tartani, otthon önszorgalomból készültem, írtam egy 97%-os kémia érettségit, jelenleg az ELTE természettudományi karán vagyok Kémia alapszakos hallgató és még mindig imádom a kémiát, mert határtalan, végtelen és akár mi megvalósítható a segítségével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!