Konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek van e végső határa pl atomok mélységének, vagy ugyan úgy mint az univerzum, ez is végtelen?
2011. jan. 21. 05:02
1/9 anonim válasza:
Természetesen van végső határa, Planck témakörben nézelődj (keress rá, wikipédia, fizika szakkönyvek).
2011. jan. 21. 07:43
2/9 anonim válasza:
Nem válasz a kérdésedre, csak ha ilyenek foglalkoztatnak, akor szerintem tetszeni fog: [link]
Egyébként az első jót mondott... persze a planck hossz csak a (mai) fizikával értelmezhető világra érvényes... tehát filozofálni lehet azon hogy van e olyan planck hossznál kisebb "valami" ami a mi világunk számára lényegében nem létezik, sőt még csak nem is értelmezhető fizikailag... de ez olyan, mintha azon gondolkodnál, mi volt az ősrobbanás "előtt"... érdekes gondolkodni rajta, de eredménye nem lesz. :)
2011. jan. 21. 10:17
3/9 anonim válasza:
A szuperhúr-elmélet szerint nem végtelen. Van egy nagyon érdekes videó Brian Greene fizikus előadásáról a témában magyar feliratot a videónál be lehet kapcsolni.
Hááát (laikusként) amíg van mit megfelezni (tehát, amíg van anyag), addig (szerintem) van végtelen mikrovilág is...
2011. jan. 22. 03:39
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is, hogy írtál, én is így gondoltam, de ezek szerint tévesen.:D Úgy véltem, hogy a végtelen, minden irányban az és most sem érem igazán. Hogyan beszélhetünk végtelenről, ha van egy kiinduló pontja?:D
2011. jan. 23. 04:03
7/9 anonim válasza:
Az anyag biztosan nem "végtelen". Több fizikus szerint a minket körülvevő világ pixelekből áll, és ez meghökkentő elméletekhez vezetett.
A félegyenesek is végtelenek, pedig van kiindulópontjuk. A természetes számokból is végtelen van, pedig van legkisebb. Ez ilyen, mondjuk ez matematikai végtelen. A fizikai pedig makróban sem létezik. A világunk nem végtelen nagy, csak nincs vége neki. A nagysága véges.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!